SV / EN
Back to All Events

NORDISKA AKVARELLMUSEET, SKÄRHAMN - REMEMBER SEPTEMBER


akvarellmuseet

REMEMBER SEPTEMBER.  Upplev Tjörn i sitt esse. Tjörn i september är lugnet efter stormen. 

Nordiska Akvarellmuseet ligger i Skärhamn på Tjörn och har spännande arkitektur och konst i världsklass. Se jubileumsutställning med verk av Arne Isacsson (1917-2010). Han var en stor akvarellist som inspirerades djupt av naturen, särskilt Bohusläns landskap. Han studerade årstidernas gång och ljusets skiftningar i klipporna och havet.

På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se spännande utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården.

I museet hittar ni Vatten Restaurang och Kafé, här serveras mat med fokus på råvarornas kvalitet och ursprung. Allt efter kockarnas inspiration och naturens gång.  

29/4-30/9 FUSION

Fusion – ett litet ord med många betydelser. En konstsamling, såsom Nordiska Akvarellmuseets, är en form av fusion. Enskilda verk förenas i en större helhet, precis som de gör i samband med grupputställningar. Konstverk visas i nya konstellationer, ibland förväntade och ibland udda.

Till sommarutställningen kommer några inbjudna konstnärer, som redan är representerade i museets samling, att skapa nya verk. Sigga Björg Sigurðardóttir och Katja Tukiainen kommer att bidra med väggmålningar inomhus. Adam Saks och Petri Hytönen kommer att använda museets fasad som bakgrund för sina nya storskaliga verk. Väsensskilda formspråk får samspela och förenas i nya konstfusioner.

Samlingsutställningen pendlar mellan smått och stort, sockersött och obehagligt. Den bevisar att akvarellkonsten inte har ett uttryck – den har flera. Verken får spilla utanför ramarna. Konsten, människorna och naturen möts. Dags för nya fusioner att bildas!

Medverkande konstnärer: Katja Tukiainen, Sigga Björg Sigurðardóttir, Petri Hytönen, Adam Saks, Julie Nord, Arto Korhonen, Jukka Korkeila, Lars Lerin, Michael Kvium, Elina Merenmies, Astrid Svangren

Museet är öppet dagligen. 
Ingår i Expedition Bohuslän.

Earlier Event: April 28
PARTYKONSERT PARTYPATRULLEN