HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Om Stenungsbaden

Ända sedan vi slog upp våra portar 1963 har vi satt en ära i att servera våra gäster det goda livet på den lilla ön. Kanske vill du svinga golfklubban på någon av de fem närliggande banorna eller ägna dig åt andra stärkande aktiviteter på Bluewater Sports & Health Club? Eller så vill du mest sträcka ut dig i en vilsam soffa på vårt spa eller unna dig en varm oljemassage. Du hittar oss på bekvämt reseavstånd från Göteborg.

HISTORIA

Sedan 1870-talet har människor kommit till Stenungsön för att koppla av och njuta det goda livet. Samtidigt som villorna byggdes upp på ön etablerades ett badhus där gästerna kunde uppleva dåtidens spa, med tångbad och skrubbning.
1902 byggde kaffemagnaten Herman Lindqvist en sommarvilla som sedermera blev hotell. 1963 öppnade hotell Stenungsbaden med 20 hotellrum. Ett par år senare utökades hotellet med flera konferenssalar och de första dansstegen togs också vid den tiden.

Med den glittrande Hakefjorden precis utanför dörren har seglingen naturligtvis alltid funnits med i bilden. Men det tog riktig fart först i mitten av sjuttiotalet då hotellet köptes av Tomas Wallin, Klas Hammar och Anders Personne. Med Tomas Wallin i spetsen startade den stora satsningen på America’s Cup, något som i allra högsta grad präglat hotellet sen dess. Stundtals trängdes fler seglare på kontoret än den vanliga personalen. 1986 byttes så också namnet till Stenungsbaden Yacht Club och kursen lades om mot att vara en skön hamn där seglarna kunde koppla av efter en dag på sjön – gärna med dans, god mat och underhållning.

Sedan 1999 ägs Stenungsbaden av Petter Stordalens Strawberry som erbjuder fler hotell nära Stenungsund.

N58 0,3 – E11 48,5 medlemmar i Svenska Gästhamnar

Vi erbjuder ca 20 gästplatser. Hamnen har ett djup på 3 m och det finns dricksvatten, eluttag, dusch, toaletter, fri WiFi och möjlighet för tömning av septiktank. Tömning ingår i hamnavgiften och övriga betalar 50 kr per tömning. Gästhamnen är öppen under perioden 1 juni till 31 augusti.

Hamnavgift ej förbokad 275 kr/dygn. El och vatten 50 kr/dygn.

 

Förboka din plats här

JOBBA HOS OSS
på en dynamisk arbetsplats

Vill du jobba på en dynamisk arbetsplats med vacker utsikt, härliga arbetskamrater och goda möjligheter att göra karriär?

Läs mer
INSTAGRAM

Välkommen att uppleva Stenungsbaden

Se vår feed

Konferens

Låt oss ta hand om er!

BOKA MÖTEN

Kontakt

Bo vid havet - kontakt oss i dag.

Läs mer

Tillgänglighet

Stenungsbaden Yacht Club är tillgänglighetsanpassad och har ambitionen att vara tillgänglig för alla. Det handlar om alltifrån att möjliggöra för rullstolsburna att ta sig fram till att göra det möjligt för alla att delta i en konferens hos oss.

Läs mer

UPPLEVELSEPRESENT

Ge bort en upplevelse och överraska någon du tycker om med ett presentkort.

Läs mer
GALLERI
våra bilder från västkusten

Vår instagram