Corona-information och säkerhetsrutiner. Läs här om hur vi agerar för att bibehålla säkra miljöer för gäster och anställda.

HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Om Stenungsbaden

- här sover du tryggt

Ända sedan vi slog upp våra portar 1963 har vi satt en ära i att servera våra gäster det goda livet på den lilla ön. Kanske vill du svinga golfklubban på någon av de fem närliggande banorna eller ägna dig åt andra stärkande aktiviteter på Bluewater Sports & Health Club? Eller så vill du mest sträcka ut dig i en vilsam soffa på vårt spa eller unna dig en varm oljemassage. Du hittar oss på bekvämt reseavstånd från Göteborg.

HISTORIA

Sedan 1870-talet har människor kommit till Stenungsön för att koppla av och njuta det goda livet. Samtidigt som villorna byggdes upp på ön etablerades ett badhus där gästerna kunde uppleva dåtidens spa, med tångbad och skrubbning.
1902 byggde kaffemagnaten Herman Lindqvist en sommarvilla som sedermera blev hotell. 1963 öppnade hotell Stenungsbaden med 20 hotellrum. Ett par år senare utökades hotellet med flera konferenssalar och de första dansstegen togs också vid den tiden.

Med den glittrande Hakefjorden precis utanför dörren har seglingen naturligtvis alltid funnits med i bilden. Men det tog riktig fart först i mitten av sjuttiotalet då hotellet köptes av Tomas Wallin, Klas Hammar och Anders Personne. Med Tomas Wallin i spetsen startade den stora satsningen på America’s Cup, något som i allra högsta grad präglat hotellet sen dess. Stundtals trängdes fler seglare på kontoret än den vanliga personalen. 1986 byttes så också namnet till Stenungsbaden Yacht Club och kursen lades om mot att vara en skön hamn där seglarna kunde koppla av efter en dag på sjön – gärna med dans, god mat och underhållning.

Sedan 1999 ägs Stenungsbaden av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels som erbjuder fler hotell nära Stenungsund.

N58 0,3 – E11 48,5 medlemmar i Svenska Gästhamnar

Vi erbjuder ca 20 gästplatser. Hamnen har ett djup på 3 m och det finns dricksvatten, eluttag, dusch, toaletter, fri WiFi och möjlighet för tömning av septiktank. Tömning ingår i hamnavgiften och övriga betalar 50 kr per tömning. Gästhamnen är öppen under perioden 1. juni till 31. augusti.

Hamnavgift 220 kr/dygn. El och vatten 40 kr/dygn.

Boka plats: 0303-72 68 88.

Boka din plats

GE BORT EN UPPLEVELSE!

Med ett presentkort kan någon du känner få besöka oss på den vackra västkusten.
Presentkortet levereras direkt via SMS eller e-post. Välj beloppet helt själv.

KÖP PRESENTKORT
JOBBA HOS OSS
på en dynamisk arbetsplats

Vill du jobba på en dynamisk arbetsplats med vacker utsikt, härliga arbetskamrater och goda möjligheter att göra karriär?

Läs mer
INSTAGRAM
en plats fylld av glädje.

Välkommen att uppleva Stenungsbaden

Se vår feed

Konferens

Låt oss ta hand om er!

BOKA MÖTEN

Kontakt

Bo vid havet - kontakt oss i dag ;)

Läs mer
GALLERI
våre bilder från Västkusten

Se mer

FRÅGOR OCH SVAR

HUR BETALAR JAG PRESENTKORT SOM KÖPS PÅ SIDAN?

Du betalar med ditt konto/kreditkort. Betalning kan endast ske Mastercard/Eurocard eller Visa. Vi accepterar endast nordiska kort och köp gjorda från nordiska ip-adresser. När du köper ett presentkort över internet har ni som konsumenter enligt lagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar.

ÄR KORTKÖPET SÄKERT?

Dina kortuppgifter sänds över en krypterad förbindelse till kortinlösen med samma form av säkerhet som du använder på din internetbank.

HUR LÄNGE GÄLLER PRESENTKORTET?

1-2 år. Giltlighetstiden kan inte förlängas. Giltlighetstid och innestående belopp kan mottagaren kontrollera via saldokontroll på hemsidan.

VAD HÄNDER OM JAG TAPPAR BORT MITT PLASTPRESENTKORT?

Borttappade plastkort ersätts inte. Kvitto på köp gäller ej som presentkort.

VAD KAN JAG ANVÄNDA MITT PRESENTKORT TILL?

Kortet gäller som betalning på Stenungsbaden. Presentkortet kan användas till en spavistelse, behandling eller restaurangbesök. Du kan nyttja hela summan på en gång, eller dela upp det på flera tillfällen. Presentkortet kan ej inlösas mot kontanter eller nya presentkort.

VARNING – för bedragare som säljer presentkort i andra hand. Endast presentkort köpta via oss accepteras.