HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

GREEN STAY

- koncept

Stenungsbaden som ägs av Nordic Choice Hotels arbetar långsiktigt med CSR och att stötta olika verksamheter och projekt som bidrar till ett hållbart samhälle på olika nivåer. Att driva hotell påverkar klimatet. Därför vill Stenungsbaden tillsammans med Nordic Choice Hotels ta ett särskilt ansvar för miljön runt omkring oss.

Detta innebär att vi ska inte bara följa myndighetskraven
– vi ska leda utvecklingen till ett grönt samhälle.

 

För oss betyder det att vi ska jobba mot att bli:

  • Ett klimatneutralt företag
  • En verksamhet utan utsläpp av miljögifter
  • Ett bolag som bygger och driver hotell utan negativ effekt på den biologiska mångfalden.

Vi bryr oss om miljön. På Stenungbaden är vi både Svanenmärkta och miljöcertifierade enligt ISO 14001. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten. Vi serverar sund och hållbart producerad mat till våra gäster. Efterfrågan av palmolja ökar globalt och leder till skövling av regnskog, för att ge plats åt fler och större palmodlingar. Växthuseffekten, djurlivet och människorättsfrågor påverkas negativt av detta. Vi har därför valt att bojkotta all palmolja som inte är hållbart framtagen.

Karma hjälper oss att rädda mat – en succé för miljön

 

Våra gäster är miljömedvetna och uppskattar när vi tar ett större miljöansvar. Genom samarbetet med Karma kan gäster köpa dagens lunch på Stenungsbaden för halva priset eller mindre. Genom ett par enkla klick i appen Karma räddas mat som annars skulle ha kastats.

Våra gäster efterfrågar sund och hållbar mat. Sedan 2013 har Nordic Choice Hotels aktivt arbetat för att servera mer hållbar mat genom att öka andelen frukt och grönt, fisk och skaldjur på bekostnad av framförallt rött kött. Eftersom gästernas beteende förändrats och det serveras betydligt mer fisk och skaldjur har Nordic Choice Hotels som första hotellbolag i Norden spårbarhetscertifierats enligt en internationell standard för hållbar och certifierad fisk och skaldjur. Allt i syfte att bidra till en mer sund havsmiljö.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen. Matavfallsfrågan är viktig för Stenungsbaden som ingår i Nordic Choice Hotels.

GÖR ETT AKTIVT VAL FÖR MILJÖN – BO PÅ STENUNGSBADEN

WE CARE GLOBAL

WE CARE GLOBAL

UNICEF och Nordic Choice har samarbetat sedan 2008. Genom vårt nya projekt, Free to grow, ska vi bidra till att barn får en tryggare uppväxt.

SWEET DREAMS

- make children dream sweet

Att arbeta med barn utsatta för människohandel är ett engagemang som länge legat Nordic Choice Hotels varmt om hjärtat.

WE CARE GREEN

WE CARE GREEN

På Stenungsbaden Yacht Club är är det en självklarhet att arbeta med miljöfrågor. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten.

Grönsaksodling

Grönsaksodling

Köksmästaren Mattias Nordevik med sitt team har skapat en trädgård på taket. 4 kubikmeter jord är på plats och så snart våren kommer det att trängas sallad och kryddor i den gröna oasen.

Julklappsinsamling

Julklappsinsamling

Alla julklappar som lämnas in kommer att skänkas till Pelikanen i Stenungsund som arbetar för barn och ungdomar som lever i nära relationer med missbruk, våld eller ohälsa samt möter barn som har separerade föräldrar. För varje paket som samlas in skänker dessutom Stenungsbaden 10 kr till Pelikanen – och hotellkedjan Nordic Choice Hotels 10 kr till Unicefs projekt Free to grow.

Atomsponsring Molekylverkstan

- molekylverkstan

Inspirationskalaset bygger på aktiviteter inom naturvetenskap, matematik och teknik och passar bäst för de som fyller 6-12 år. Glass eller tårta och godis ingår och eftersom vi vill att alla skall ha möjlighet att fira sin födelsedag hos oss kostar kalasen ingenting.