HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

GREEN STAY

Stenungsbaden Yacht Club vill bidra till en bättre och mer hållbar värld och arbetar aktivt med de globala hållbarhetsmålen. Att driva hotell påverkar klimatet. Därför tar Stenungsbaden tillsammans med Strawberry hotels ett stort ansvar för miljön och samhället runt omkring oss. Detta innebär att vi ska inte bara följa myndighetskraven – vi ska leda utvecklingen till ett grönt samhälle. För oss betyder det att vi ska jobba mot att bli:

Strawberry har kartlagt hur våra hotell i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Litauen påverkar miljön och samhället runt omkring dem. Vi har lyssnat på våra gäster, leverantörer och representanter för viktiga samhällsfunktioner. Därefter har vi definiterat en rad huvudområden som vi ska lägga extra vikt vid i vårt hållbarhetsarbete.

 

Huvudområdena är:

  • Mångfald bland anställda
  • Etisk och hållbar handel i våra leverantörskedjor
  • Lokalt samhällsansvar i vårt grannskap
  • Miljö
  • God, hälsosam och hållbar mat

 

Vi ska skapa möjligheter för människor i och utanför vår verksamhet. Vi ska driva verksamheten med minsta möjliga påverkan på miljön. Vi ska få våra gäster att känna sig lite bättre när de checkar ut än när de checkar in.

WeCare är en del av vår identitet och av vår kultur. Det är vi stolta över.

Detta innebär att vi ska inte bara följa myndighetskraven
– vi ska leda utvecklingen till ett grönt samhälle.

 

För oss betyder det att vi ska jobba mot att bli:

  • Ett klimatneutralt företag
  • En verksamhet utan utsläpp av miljögifter
  • Ett bolag som bygger och driver hotell utan negativ effekt på den biologiska mångfalden.

Vi bryr oss om miljön. På Stenungbaden är vi både Svanenmärkta och certifierade enligt ISO 14001. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten. Vi serverar sund och hållbart producerad mat till våra gäster. Efterfrågan av palmolja ökar globalt och leder till skövling av regnskog, för att ge plats åt fler och större palmodlingar. Växthuseffekten, djurlivet och människorättsfrågor påverkas negativt av detta. Vi har därför valt att bojkotta all palmolja som inte är hållbart framtagen.

GÖR ETT AKTIVT VAL FÖR MILJÖN – BO PÅ STENUNGSBADEN

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Låt dig inspireras av andras initiativ och bidra gärna med egna exempel. Tillsammans gör vi Västsverige till ett föredöme.


Till Hållbarhetsklivet

Läs mer
WE CARE GREEN
- hållbar hotellvistelse

På Stenungsbaden Yacht Club är är det en självklarhet att arbeta med miljöfrågor. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten.

Atomsponsring Molekylverkstan
molekylverkstan

Inspirationskalaset bygger på aktiviteter inom naturvetenskap, matematik och teknik och passar bäst för de som fyller 6-12 år. Glass eller tårta och godis ingår och eftersom vi vill att alla skall ha möjlighet att fira sin födelsedag hos oss kostar kalasen ingenting.

Molekylverkstan

Hållbar hotelldrift

På Stenungsbaden är vi både Svanen-märkta och certifierade enligt ISO 14001.

Matrevolution

Vi vill servera goda matupplevelser. Därför satsar vi på hållbar mat, vilket innebär hållbar fisk och kött samt ägg från glada hönor. Vi serverar sund och hållbart producerad mat till våra gäster. När helst det går använder vi ekologiskt och gärna ifrån närområdet. Vi serverar MSC-märkt och har varken rödlistad fisk eller kött där djuret fått lida i onödan på menyn. Allt serveras dessutom på mindre tallrikar som ger mindre matsvinn.

Palmoljefritt

Alla Strawberry Hotell är palmoljefria. Våra leverantörsled utvärderas och gallras bort. Vi har fasat ut all dålig palmolja från vår mat och därmed får regnskogen stå kvar i stället för att skövlas för att ge plats åt palmoljeplantager.

Mångfald

Stenungsbaden är ofta den första arbetsplatsen för många i vårt område. Instegsjobb för att underlätta för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden, som vi gör i samarbete med Arbetsmarknadsenheten i Stenungsunds kommun. Vår arbetsplats är professionell – men samtidigt uppsluppen – fylld till bredden av ren glädje och sprudlande kraft. Mångfald bland våra medarbetare är en självklarhet.

Lokalt samhällsansvar

Vi arbetar långsiktigt med CSR och att stötta olika verksamheter och projekt som bidrar till ett hållbart samhälle på olika nivåer. Det är viktigt att vara en god samhällsmedborgare, en god Stenungsundare, en god granne.

Ensam julgran söker klappar

Vi samlar in julklappar till barn som inte har det så lätt. Vi på Stenungsbaden har ett samarbete sedan många år med Pelikanen genom Svenska kyrkan i Stenungsund
Vi vill vara ansvarsfulla aktörer och goda grannar.

Etisk handel

Att leverera fantastiska hotellupplevelser, producerade med omtanke för människor och miljö, är viktigt för oss. Våra leverantörer förbinder sig att följa våra miljöcertifieringar och policies. Inom kedjan har vi en en whistle blower-kanal där anställda, leverantörer och gäster kan rapportera misstankar om olagliga handlingar eller brott mot våra etiska riktlinjer.

100% förnybar energi

Stenungsbaden drivs av 100% förnybar energi. Den största delen av vår värme produceras i berget. Bergvärme installerades 2009.

Köldmedia

Vi byter ut köldmedia efter riktlinjer och miljöklass. Vi har två aggregat kvar att konvertera tills vi är i mål.