HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

GREEN STAY

Stenungsbaden Yacht Club vill bidra till en bättre och mer hållbar värld och arbetar aktivt med de globala hållbarhetsmålen. Att driva hotell påverkar klimatet. Därför tar Stenungsbaden tillsammans med Nordic Choice Hotels ett stort ansvar för miljön och samhället runt omkring oss. Detta innebär att vi ska inte bara följa myndighetskraven – vi ska leda utvecklingen till ett grönt samhälle. För oss betyder det att vi ska jobba mot att bli:

 

  • Ett klimatneutralt företag
  • En verksamhet utan utsläpp av miljögifter
  • Ett bolag som bygger och driver hotell utan negativ effekt på den biologiska mångfalden

Tillsammans med Nordic Choice Hotels arbetar vi inom flera områden för att skapa en bättre värld.

Hållbarhet inom Nordic Choice Hotels

 

 

Detta innebär att vi ska inte bara följa myndighetskraven
– vi ska leda utvecklingen till ett grönt samhälle.

 

För oss betyder det att vi ska jobba mot att bli:

  • Ett klimatneutralt företag
  • En verksamhet utan utsläpp av miljögifter
  • Ett bolag som bygger och driver hotell utan negativ effekt på den biologiska mångfalden.

Vi bryr oss om miljön. På Stenungbaden är vi både Svanenmärkta och miljöcertifierade enligt ISO 14001. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten. Vi serverar sund och hållbart producerad mat till våra gäster. Efterfrågan av palmolja ökar globalt och leder till skövling av regnskog, för att ge plats åt fler och större palmodlingar. Växthuseffekten, djurlivet och människorättsfrågor påverkas negativt av detta. Vi har därför valt att bojkotta all palmolja som inte är hållbart framtagen.

Karma hjälper oss att rädda mat – en succé för miljön

 

Våra gäster är miljömedvetna och uppskattar när vi tar ett större miljöansvar. Genom samarbetet med Karma kan gäster köpa dagens lunch på Stenungsbaden för halva priset eller mindre. Genom ett par enkla klick i appen Karma räddas mat som annars skulle ha kastats.

Våra gäster efterfrågar sund och hållbar mat. Sedan 2013 har Nordic Choice Hotels aktivt arbetat för att servera mer hållbar mat genom att öka andelen frukt och grönt, fisk och skaldjur på bekostnad av framförallt rött kött. Eftersom gästernas beteende förändrats och det serveras betydligt mer fisk och skaldjur har Nordic Choice Hotels som första hotellbolag i Norden spårbarhetscertifierats enligt en internationell standard för hållbar och certifierad fisk och skaldjur. Allt i syfte att bidra till en mer sund havsmiljö.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen. Matavfallsfrågan är viktig för Stenungsbaden som ingår i Nordic Choice Hotels.

GÖR ETT AKTIVT VAL FÖR MILJÖN – BO PÅ STENUNGSBADEN

WE CARE GLOBAL
WE CARE GLOBAL

Nordic Choice Hotels har varit samarbetspartner till UNICEF sedan 2008. Under dessa tio år har hotellkoncernen donerat närmare 35 miljoner kronor till UNICEF. Julklappsinsamlingen är ett av flera initiativ som drivs av hotellen med syftet att göra det egna närområdet till en ännu bättre plats.

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Låt dig inspireras av andras initiativ och bidra gärna med egna exempel. Tillsammans gör vi Västsverige till ett föredöme.


Till Hållbarhetsklivet

Läs mer
SWEET DREAMS
make children dream sweet

Att arbeta med barn utsatta för människohandel är ett engagemang som länge legat Nordic Choice Hotels varmt om hjärtat.

WE CARE GREEN
WE CARE GREEN

På Stenungsbaden Yacht Club är är det en självklarhet att arbeta med miljöfrågor. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten.

Sweet dreams
Sweet dreams

Nordic Choice Hotels har varit samarbetspartner till UNICEF sedan 2008. Under dessa tio år har hotellkoncernen donerat närmare 35 miljoner kronor till UNICEF. Julklappsinsamlingen är ett av flera initiativ som drivs av hotellen med syftet att göra det egna närområdet till en ännu bättre plats. Unicefs projekt Sweet Dreams som bidrar till att ge barn utsatta för människohandeln en trygg nattsömn.

Atomsponsring Molekylverkstan
molekylverkstan

Inspirationskalaset bygger på aktiviteter inom naturvetenskap, matematik och teknik och passar bäst för de som fyller 6-12 år. Glass eller tårta och godis ingår och eftersom vi vill att alla skall ha möjlighet att fira sin födelsedag hos oss kostar kalasen ingenting.

hållbar hotelldrift

På Stenungsbaden är vi både Svanen-märkta och miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Läs mer
Matrevolution

Mångfald

Lokalt samhällsansvar

Etisk handel

Sweet dreams