HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

GREEN STAY

Stenungsbaden Yacht Club vill bidra till en bättre och mer hållbar värld och arbetar aktivt med de globala hållbarhetsmålen. Att driva hotell påverkar klimatet. Därför tar Stenungsbaden tillsammans med Nordic Choice Hotels ett stort ansvar för miljön och samhället runt omkring oss. Detta innebär att vi ska inte bara följa myndighetskraven – vi ska leda utvecklingen till ett grönt samhälle. För oss betyder det att vi ska jobba mot att bli:

 

  • Ett klimatneutralt företag
  • En verksamhet utan utsläpp av miljögifter
  • Ett bolag som bygger och driver hotell utan negativ effekt på den biologiska mångfalden

Tillsammans med Nordic Choice Hotels arbetar vi inom flera områden för att skapa en bättre värld.

Hållbarhet inom Nordic Choice Hotels

 

 

Detta innebär att vi ska inte bara följa myndighetskraven
– vi ska leda utvecklingen till ett grönt samhälle.

 

För oss betyder det att vi ska jobba mot att bli:

  • Ett klimatneutralt företag
  • En verksamhet utan utsläpp av miljögifter
  • Ett bolag som bygger och driver hotell utan negativ effekt på den biologiska mångfalden.

Vi bryr oss om miljön. På Stenungbaden är vi både Svanenmärkta och miljöcertifierade enligt ISO 14001. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten. Vi serverar sund och hållbart producerad mat till våra gäster. Efterfrågan av palmolja ökar globalt och leder till skövling av regnskog, för att ge plats åt fler och större palmodlingar. Växthuseffekten, djurlivet och människorättsfrågor påverkas negativt av detta. Vi har därför valt att bojkotta all palmolja som inte är hållbart framtagen.

GÖR ETT AKTIVT VAL FÖR MILJÖN – BO PÅ STENUNGSBADEN

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Låt dig inspireras av andras initiativ och bidra gärna med egna exempel. Tillsammans gör vi Västsverige till ett föredöme.


Till Hållbarhetsklivet

Läs mer
WE CARE GREEN
WE CARE GREEN

På Stenungsbaden Yacht Club är är det en självklarhet att arbeta med miljöfrågor. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera energiförbrukningen, avfallet, kemikalier, transporter och vatten.

Atomsponsring Molekylverkstan
molekylverkstan

Inspirationskalaset bygger på aktiviteter inom naturvetenskap, matematik och teknik och passar bäst för de som fyller 6-12 år. Glass eller tårta och godis ingår och eftersom vi vill att alla skall ha möjlighet att fira sin födelsedag hos oss kostar kalasen ingenting.

hållbar hotelldrift

På Stenungsbaden är vi både Svanen-märkta och miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Läs mer
Matrevolution

Mångfald

Lokalt samhällsansvar

Etisk handel

Sweet dreams