HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Restaurang i Bohuslän

MATkoncept

Konceptet på Stenungsbaden flirtar med i mötet mellan den svenska västkusten och den amerikanska ostkusten. Vi arbetar med lokala hållbara råvaror från Sverige och mycket fokus på fisk och skaldjur eftersom hotellet ligger ett stenkast från det från det salta vattnet. Köksmästaren John Falbo har tagit fram en säsongbetonad meny med noga utvalda råvaror som också tar hänsyn till miljön. Du ska känna dig trygg med att vi gör medvetna val när det gäller råvaror, vi vill främja lokalproducenter, vi tänker på miljön. Och vi vill servera “enkel” mat på fantastiska råvaror i en skön miljö. Våra menyer är helt enkelt inspirerade av det nordiska och amerikanska köket och är framtagna efter vad årstiderna har att erbjuda.

Det är helt enkelt mat som smakar fantastiskt gott, och som vi ser fram emot att laga till dig.

Boka bord   Öppettider  Bar-meny Barn-meny

Captain's Table Paket-meny Captain's Table A la carte-meny

Baren vid havet

Ta en sväng förbi baren, en perfekt mötesplats innan middagen.  Välj mellan allt från klassiska drinkar till goda bubblor, eller låt vår bartender överraska dig. Vi har flera olika recept på den perfekta smakbalansen så passa på att beställa en Gin Tonic, drinkarnas drink, till bordet. Välj mellan 15 olika sorter!

Läs mer
Ekologisk frukost
en bra start på dagen

Frukost
Pris 145 kr. Barn 7-12 år 120 kr och barn 2-6 år 65 kr.  Frukost ingår i rumspriset. Externa gäster köper biljett i receptionen.
Tänk på att hålla avstånd..

Öppettider

WEEKEND VIBES

Fredag och lördag 22.00 - 00.00

Läs mer
nordiska & amerikanska köket

Köksmästaren John Falbo kommer från USA och har med sin expertis valt ut sina amerikanska favoriter på menyn.

Bar-meny

Paketmeny

För er som bokat ett av våra paket där det ingår middag har vi tagit fram en meny som är inspirerad av det nordiska och amerikanska köket. Gäller för upp till 8 personer. Här hittar du vår paketmeny.
Paketmeny

Stenungsbaden är kontantfritt - och tar endast emot kort

Det går fortsatt bra att betala med kort eller med den mobila tjänsten Swish och vi hoppas kunna erbjuda digitala betalningsalternativ framöver. Företagskunder kan som tidigare välja att betala via faktura. Att skippa kontanter är ett beslut som vuxit fram för att göra våra medarbetares arbetsmiljö tryggare.

 

Havsnära läge  – restaurang på västkusten  i bohuslän

Ingenstans smakar mat så gott som vid havet . Smaklökarna öppnar sig på vid gavel, suget i magen är förvånansvärt starkt och vågornas lugna rörelser smittar av sig. Efter en dag till sjöss brukar man kunna äta betydligt mer än efter en dag på kontorsstolen.  Vår restaurang Captains Table är både sportig och stilfull med en härlig utsikt över Hakefjorden och det salta havet. En perfekt belägen restaurang på västkusten i Bohuslän. Här erbjuder vi frukost, trerätters middag och a’la carte. Här har helt vanliga livsnjutare mötts och minglat sedan starten 1963. Restaurang Kookaburra är vår sommarrestaurang. Tänk Bohuslän, båthus och glada skratt – precis vid vattnet. Restaurangen ligger precis vid vattnet och har en härlig utsikt över salta Hakefjorden. Och den kan användas som festvåning eller konferenslokal året om.

 

 

 

 

Tips på en trevlig restaurang på västkusten

Fyller kompisen år? Är det din och din partners bröllopsdag? Eller är det en helt vanlig onsdag? Det finns alltid en anledning att fira och gå ut och äta något gott på restaurang. Det är också ett perfekt sätt att unna dig något alldeles extra när vardagen känns tråkig och grå, och du bara vill få tid att njuta av god mat och dryck och umgås med dina nära och kära. Letar du efter en riktigt bra restaurang nära Göteborg kommer här ett tips som faller de flesta i smaken!

Meny baserad på säsongsanpassade råvaror

Stenungsbaden Yacht Club lockar inte bara med fina rum, en mysig spaavdelning och roliga aktiviteter, utan här kan du också slå dig ner för en smarrig frukost, lunch eller middag. Med det fantastiska läget precis intill havet kan du såklart räkna med ett brett utbud av färsk fisk och utsökta skaldjur med passande drycker. Varför inte lyxa till det lite extra och testa på deras populära skaldjursplatå? Det är nästan ett måste när du besöker en restaurang på västkusten. I övrigt erbjuder de en säsongsanpassad meny med rätter som inspireras av årstiderna och som tillagas med stor kärlek för det klassiska mathantverket. Här ligger inte fokus på att hela tiden försöka bräcka sig själva med innovativa och komplicerade rätter, utan målet är istället att alltid kunna erbjuda goda smaker rakt igenom.

Ingenstans smakar mat så gott som vid havet. Captains Table är vår huvudrestaurang som både är stilfull och sportig med härlig utsikt över Hakefjorden och det salta havet. Här har helt vanliga livsnjutare mötts och minglat sedan starten 1963. Kookaburra är vår sommarrestaurang, tänk Bohuslän, båthus och glada skratt. Restaurangen ligger precis vid vattnet och har en härlig utsikt över salta Hakefjorden och kan användas som festvåning eller konferenslokal året om. Som konferensgäst serveras du frukost, lunch och middag med närproducerade och säsongsbetonade råvaror. Under konferensen serverar vi vår uppskattade fika med ekologiskt kaffe och hembakta kakor, som ger energi hela dagen. I ett helpensionspaket ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag.