HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Restaurang i Bohuslän

Restaurang på västkusten vid havet 

Ingenstans smakar mat så gott som vid havet. Smaklökarna öppnar sig på vid gavel, suget i magen är förvånansvärt starkt och vågornas lugna rörelser smittar av sig. Efter en dag till sjöss brukar man kunna äta betydligt mer än efter en dag på kontorsstolen.  Vår restaurang Captains Table är både sportig och stilfull med en härlig utsikt över Hakefjorden och det salta havet. En perfekt belägen restaurang på västkusten i Bohuslän. Här erbjuder vi frukost, trerätters middag och a’la carte. Här har helt vanliga livsnjutare mötts och minglat sedan starten 1963. Restaurang Kookaburra är vår sommarrestaurang. Tänk Bohuslän, båthus och glada skratt – precis vid vattnet. Restaurangen ligger precis vid vattnet och har en härlig utsikt över salta Hakefjorden. Och den kan användas som festvåning eller konferenslokal året om.

Restaurang där svenska västkusten flirtar med amerikanska ostkusten 

Konceptet på Stenungsbaden flirtar med i mötet mellan den svenska västkusten och den amerikanska ostkusten. Vi arbetar med lokala hållbara råvaror från Sverige med mycket fokus på fisk och skaldjur eftersom hotellet ligger ett stenkast från det salta vattnet. Köksmästaren John Falbo har tagit fram en säsongbetonad meny med noga utvalda råvaror som också tar hänsyn till miljön. Du ska känna dig trygg med att vi gör medvetna val när det gäller råvaror, vi vill främja lokalproducenter, vi tänker på miljön. Och vi vill servera “enkel” mat på fantastiska råvaror i en skön miljö. Våra menyer är helt enkelt inspirerade av det nordiska och amerikanska köket och är framtagna efter vad årstiderna har att erbjuda.

 

Det är helt enkelt mat som smakar fantastiskt gott, och som vi ser fram emot att laga till dig.

 Boka bord  Öppettider

Frukost
en bra start på dagen

Frukost
Pris 169 kr. Barn 7-12 år 120 kr och barn 2-6 år 65 kr.  Frukost ingår i rumspriset. Externa gäster bokar på hemsidan och betalar på plats.
Öppettider Boka bord

Lunch

Under sommaren serverar vi lunch på vår sommarrestaurang Kookaburra från 12:00.
 Boka bord

Middag
Svenska västkusten flirtar med Amerikanska östkusten

Alla våra menyer, både a la carte och paketmenyn är inspirerad av det nordiska och amerikanska köket.
A la carte Paketmeny Öppettider

Kookaburra

Kookaburra är vår sommarrestaurang som ligger precis vid vattnet och har en härlig utsikt över salta Hakefjorden. Ingen sommar utan Kookaburra!

Läs mer

WEEKEND VIBES

Lördagar 21.00 - 00.00

Läs mer
Boka bord

Välkommen till vår restaurang vid havet!
Boka bord

Tips på en trevlig restaurang på västkusten

Fyller kompisen år? Är det din och din partners bröllopsdag? Eller är det en helt vanlig onsdag? Det finns alltid en anledning att fira och gå ut och äta något gott på restaurang. Det är också ett perfekt sätt att unna dig något alldeles extra när vardagen känns tråkig och grå, och du bara vill få tid att njuta av god mat och dryck och umgås med dina nära och kära. Letar du efter en riktigt bra restaurang nära Göteborg kommer här ett tips som faller de flesta i smaken!

Meny baserad på säsongsanpassade råvaror

Stenungsbaden Yacht Club lockar inte bara med fina rum, en mysig spaavdelning och roliga aktiviteter, utan här kan du också slå dig ner för en smarrig frukost, lunch eller middag. Med det fantastiska läget precis intill havet kan du såklart räkna med ett brett utbud av färsk fisk och utsökta skaldjur med passande drycker. Varför inte lyxa till det lite extra och testa på deras populära skaldjursplatå? Det är nästan ett måste när du besöker en restaurang på västkusten. I övrigt erbjuder de en säsongsanpassad meny med rätter som inspireras av årstiderna och som tillagas med stor kärlek för det klassiska mathantverket. Här ligger inte fokus på att hela tiden försöka bräcka sig själva med innovativa och komplicerade rätter, utan målet är istället att alltid kunna erbjuda goda smaker rakt igenom.