Corona-information och säkerhetsrutiner. Läs här om hur vi agerar för att bibehålla säkra miljöer för gäster och anställda.

HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Svemester vid havet

Det finns så mycket i Bohuslän att uppleva. Här har vi samlat ett urval av alla fantastiska smultronställen och besöksmål du inte får missa i sommar. Vi hoppas att du gillar vår lista och hittar massor av härliga tips och upplevelser i Bohuslän! Segla, bada, vandra och cykla bland klippor, skär, och små kustsamhällen.

Hos oss på Stenungsbaden kan du slappa, sippa, svettas, segla, sväva, skratta och allt annat som hör en riktigt skön sommarsemester till. Och det bästa av allt, här bor ni bara några steg från både havsnära och pulshöjande aktiviteter och ett avkopplande spa. Allt inramat av en vidunderlig utsikt över Hakefjorden och det salta havet.

 


 

UPPLEV MARSTRAND

En pittoresk ö där man gärna strosar på kajen, kollar in båtarna och shoppar i någon av alla butiker längs vägen. – väl värt ett besök. En dag här försvinner hiskeligt fort!
Photo Cred Roger Borgelid/westsweden.com

Läs mer om Marstrand här

Aktiviteter sommar

Här hittar du några förslag på aktiviteter på och i närheten av hotellet.

Läs mer
SUNDSBY SÄTERI
Något för alla

I Sundsby finns ett flertal olika leder med olika svårighetsgrader. På vissa sträckor kan de allra flesta enkelt ta sig fram medan leden upp till Solklinten och grottorna är svårtillgänglig med smala, djupa raviner och fastkilade klippblock. Här kan man på sina ställen behöva åla sig under eller klättra över stenar. För de större barnen är detta ett roligt äventyr. För de allra minsta finns Ivers Skogspromenad, en barnrunda testad av treåringar. Längs med stigen finns det en rastplats med utsikt, naturliga sittplatser och knotiga furor att klänga i. Här ligger även Sundsby gårdscafé, där man äter eller fikar i härlig omgivning.

Läs mer här
Käringön & Gullholmen/Härmanöutanför Orust

Den bilfria ön, Käringön, långt ute i den bohuslänska skärgården, är sannerligen en plats som förser sina besökare med ett havsnära lugn och minnesvärda upplevelser. Gullholmen är Sveriges mest tätbebyggda skärgårdsö. Härmanö erbjuder en vacker natur med en blandning av ängsmarker, hagar och klippor.

Från Tuvesvik, en av Orusts västra utposter, går personfärjan  till Käringön och Gullholmen.

Photo Cred Amplifyphoto /westsweden.com

Läs mer
Nordiska akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet ligger i Skärhamn på Tjörn. Här finns spännande arkitektur och konst i världsklass. Passa på och se spännande utställningar från hela världen och lyssna på intressanta föredrag. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården. I museet hittar ni Vatten Restaurang och Kafé, här serveras mat med fokus på råvarornas kvalitet och ursprung. Allt efter kockarnas inspiration och naturens gång. Varmt välkommen till ett anpassat museum.
Ingår i Expedition Bohuslän. Photo Cred Jonas Ingman/westweden.com

Läs mer
Skulptur på Pilane
under bar himmel

Följ med på en spännande och annorlunda konstupplevelse på Tjörnll. Mitt i ett bohuslänskt kulturlandskap med spår från stenåldern och med betande får arrangeras varje sommar en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Skulptur i Pilane är en upplevelse för alla, både stora och små.
Photo Cred Roger Borgelid/westsweden.com

Läs mer
Marstrand
i Lasse-Majas fotspår

Högst upp på Marstrandsön i det västsvenska kustbandet tronar Carlstens Fästning upp sig. I mer än 300 år har den väldiga väktaren skyddat den lilla trästaden nedanför. Idag är fästningen en fängslande upplevelse att besöka. Här kan du uppleva fästningens spännande historia som försvarsverk och fängelse för beryktade fångar som Lasse-Maja, men även övernatta eller gå på konserter och ta del av andra evenemang.
Photo Cred Per Pixel/westsweden.com

Läs mer
Båtluffa

Den bohuslänska skärgården är något speciellt. Nyhetskanalen CNN Travel tycker att den är så enastående att de rankar den som världens sjunde vackraste naturområde. Där fastlandet slutar börjar en helt ny värld. En värld av vatten, öar och små pittoreska fiskesamhällen. För att du ska kunna uppleva skärgården på riktigt finns det reguljärtrafik till sjöss, längs hela kusten. På så vis kan du bada på Brännö, vandra på Marstrand eller äta en romantisk middag i Fiskebäckskil och få härliga båtturer emellan. Ta med dig cykeln, kajaken, familjen, en kompis eller din senaste dejt. Det finns en båtluff för alla. Photo Cred Amplifyphoto/westsweden.com

Läs mer
Sol och bad

Solvarma, klippor, bad i friskt och klart vatten. Allt det här får du i Bohuslän. Det finns så många fina badstränder i Bohuslän. här har vi listat några fina badplatser och badvänliga sjöar. Vad är väl bättre än en härlig dag på stranden med krabbfiske och salta dopp, eller ett uppfriskande kvällsdopp.

Läs mer
STENUNGSUNDS TORG
Harmonisk shopping

Stenungstorg har allt som kännetecknar bra shopping – från de stora butikskedjorna med sitt breda utbud till mysiga småaffärer. Där finns butiker men även vård, apotek, systembolag, bibliotek och polis. Atmosfären är lugn och trivsam utan stress i vacker havsmiljö och gemytlig stämning. När det är dags för en paus kan du ta en fika vid hamnpromenaden eller äta en bit mat i någon av restaurangerna. Stenungsunds gästhamn ligger placerad direkt i anslutning till Stenungstorg.

För hela familjen
Vid Stenungstorg finns något för alla. Kombinera till exempel shoppingturen med ett besök på den populära Molekylverkstan. Eller varför inte besöka Kulturhuset, med dess galleri, café, bibliotek, turistinformation och bio?

Expedition Bohuslän

Bohuslän finns det massor av spännande saker att uppleva. Mitt bland salta stänk och mjuka granithällar kan du bekanta dig med utrotningshotade djur från hela världen, njuta av konst i världsklass, utforska livet i västerhavet, besöka ett kustsamhälle från 1800-talet och ta en resa tillbaka till bronsåldern och mycket mer. Expedition Bohuslän är en spännande rundresa i Bohuslän för alla åldrar. Särskilt om man gillar äventyr, kunskap och att lära sig nya saker. Nordiska Akvarellmuseet, Kosterhavets nationalpark, Havets Hus, Bohusläns Museum, Nordens Ark och Vitlycke museum. Tillsammans är de Bohusläns populäraste och mest besökta turistmål och har årligen över en miljon besökare.

Läs mer
Aktiviteter i hamnen
Högfartstur med RIB

Gillar du fart och fläkt? Häng med på en häftig åktur i den bohuslänska skärgården. Turen tar ca 20 minuter.

 

Samling kl 14:00, L-bryggan i hamnen. Vi rekommenderar att ni är på plats 10 min innan utsatt starttid för att få ut så mycket som möjligt av färden.

OBS! Detta erbjudande gäller endast onsdag-fredag. Vi har en båt som tar upp till 10 personer. Minimum 4 personer. Vid fler än 10 personer kör vi flera turer.

Pris 279:- per person.

Segling med DS37 Matchracer

Passa på att ta en segeltur med skeppare i den bohuslänska skärgården. Turen tar ca 60 minuter. Båten DS 37 Matchracer är en kul segelbåt som seglar bra, har tidigare varit tävlingsbåt på Marstrand. Och du vet väl Bohuslän upplevs allra bäst till havs.

Samling kl 11:00 på L-bryggan nedanför Stenungsbaden för information. Vår skeppare hjälper er ombord och fördelar alla uppgifter. Vi rekommenderar att ni är på plats 10 min innan utsatt starttid för att få ut så mycket som möjligt av färden.

Pris 395:- per person eller boka hela båten för 1580:-. Max 6 personer per båt.
Vecka 29-31, onsdag, torsdag, fredag

Sommaraktiviteter
hos oss är det mesta möjligt

Uppiggande, våghalsiga, utvecklande eller avkopplande aktiviteter vi har något för alla.

Läs mer
Boka boende

Salty seaside holiday

I paketet ingår boende i rum med havsutsikt, entré till Bluewater spa, trerätters middag och en härlig frukost som serveras vid havet.

Läs mer Boka här

Happy active holiday

I paketet ingår rib-tur, boende, trerätters middag och en härlig frukostbuffé.

Läs mer Boka här

Soft summer stay

Ta chansen och upplev Stenungsbaden och Bohuslän i sommar. 

Läs mer Boka här