HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Upptäck Käringön och Gullholmen

Utforska charmiga Käringön och mysiga Gullholmen

Välkommen till de pittoreska öarna Käringön och Gullholmen, inbäddade i den förtrollande skärgården i södra Bohuslän. Med sin unika charm och fängslande skönhet erbjuder dessa öar en mängd aktiviteter och upplevelser för alla besökare. Vår omfattande guide leder dig genom Käringöns och Gullholmens underverk, så att du får ut det mesta av ditt besök. Efter din utflykt är du varmt välkommen till oss för en skön vistelse med avkoppling, träning och god mat.

Boka boende

Vad kan man göra på Gullholmen?

Gullholmen, en sann pärla i den västsvenska skärgården, har mycket att erbjuda för både naturentusiaster och äventyrslystna. Ge dig ut på natursköna naturstigar som slingrar sig genom frodiga skogar och längs hisnande kustlinjer. Naturälskare kommer att frossa i den mångfaldiga floran och faunan, vilket gör det till en perfekt plats för fågelskådning och fotografering. För vattenentusiaster ger Gullholmen stora möjligheter till fiske, kajakpaddling och båtliv i det kristallklara vattnet. Missa inte chansen att ta ett uppfriskande dopp i det uppfriskande havet eller prova på några spännande vattensporter.

Öns pittoreska by utstrålar gammaldags charm med sina traditionella trähus och kullerstensgator. Promenera genom byn och upptäck lokal konst, hantverk och souvenirer i de charmiga butikerna och gallerierna.

 

Hur man tar sig till Gullholmen?

Att ta sig till Gullholmen är en del av själva äventyret. Ön är tillgänglig med färja, och resan erbjuder fantastisk utsikt över skärgårdens fantastiska landskap. Färjor avgår regelbundet från Tuvesvik, bara en kort bilresa från Uddevalla. Färjeturen är en upplevelse i sig och den tar dig till Gullholmens stränder på cirka 30 minuter.

 

Vem bor på Gullholmen?

Gullholmen är inte bara en fristad för turister; det är också hem för en pulserande gemenskap av lokalbefolkningen. Cirka 100 personer kallar denna idylliska ö för sin permanenta bostad. Öns sammansmälta gemenskap säkerställer en varm och välkomnande atmosfär för besökare, vilket gör att du känner dig som en del av deras utökade familj.

 

Läs mer om Gullholmen

 

Vad kan man göra på Käringön?

Käringön, ofta kallad “Västkustens drottning”, är en annan förtjusande ö som lockar resenärer som söker lugn och äventyr. Utforska öns anmärkningsvärda granitklippor, sandstränder och inbjudande vikar. Vandringslederna erbjuder en hisnande utsikt över skärgården, vilket gör den till ett paradis för vandrare och fotografer. Öns rika sjöfartshistoria är tydlig i dess välbevarade fiskeläge, där du kan lära dig om den traditionella fiskekulturen som fortfarande frodas här. Missa inte chansen att njuta av nyfångad skaldjur i öns charmiga restauranger. Käringön har också vackra platser för bad och sol, vilket gör det till ett idealiskt resmål för dem som vill varva ner och njuta av solen.

 

Vad kostar båten till Käringön?

Kostnaden för båten till Käringön varierar beroende på din avgångspunkt. Färjor går regelbundet från Tuvesvik till Käringön, och biljettpriset för en tur och retur är rimligt, vilket ger utmärkt värde för den oförglömliga upplevelsen du kommer att få på ön.

Läs mer om Käringön

Sammanfattningsvis är Käringön och Gullholmen två extraordinära öar i södra Bohuslän som erbjuder en perfekt blandning av naturskönhet, utomhusaktiviteter och kulturupplevelser. Oavsett om du letar efter avkoppling eller äventyr, kommer att utforska dessa öar med vår guide utan tvekan att skapa omhuldade minnen som kommer att stanna med dig hela livet. Vänta inte längre – packa väskorna och gör dig redo för en oförglömlig resa till förtrollande Käringön och Gullholmen! Efter din utflykt är du varmt välkommen till oss för en skön vistelse med avkoppling, träning och god mat.

Boka boende