SV / EN
Back to All Events

Akvarellmuseet - Utställningar


Besök Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Just nu pågår utställningarna: Dr. Lakra med "Black hole" och Det var fyra gånger....med fyra konstnärer och bilderboksskapare från fyra europeiska länder, alla med ett djupt personligt bildspråk och berättelser som utmanar och förundrar.

 

Dr. Lakra är Jerónimo López Ramirez artistnamn. Han är en internationellt erkänd konstnär från Oaxaca som började sin konstnärsbana som tatuerare. Tillnamnet ”doktor” har sitt ursprung i väskan som han bar sin tatueringsutrustning i medan ”lakra” är det spanska ordet för ärrad av sjukdom. I mexikansk slang används dock ordet synonymt med brottsling. Sedan tiden som tatuerare har Dr. Lakra dock utökat sin repertoar med stora muralmålningar och ett stort antal konstverk på papper.
I sina verk använder Dr. Lakra gamla tidningar, bioaffischer, vykort, pinuppor, hälsotidskrifter och annat material från populärkulturen, som han kombinerar med sina bilder av demoner, skelett och andra spöklika gestalter från tatueringskonstens formspråk.

Läs mer om akvarellmuseet.

Earlier Event: April 1
"Månadens behandling" 20% rabatt
Later Event: April 2
LoveBoat Skärtorsdag