HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Avslappnat boende för upp till 14 personer

Vila JC Stevens - exklusiv konferensvilla

Vår privata villa erbjuder ett exklusivt boende för 14 personer för er som vill mötas ostört i lugn och avslappnad miljö. Ni bor bekvämt i de vackra, rymliga rummen och konfererar, äter och umgås i läckert inredd miljö. Villa JC Stevens på Stenungsön har tidlös charm och finns tillgänglig för uthyrning hela året.


I Villa JC Stevens fall handlar historien om hur man faktiskt just i detta hus planerade och ritade Americas Cup-utmanaren Tre Kronor 1992. Idag hyllar villan därför mannen som en gång gav tävlingen sitt namn, amerikanen John Cox Stevens. När han år 1851 vann seglingstävlingen Hundred Guineas Cup med sin båt America var han den första icke-engelsman som tog hem titeln. Inte nog med det, det skulle dessutom ta nästan 150 år innan någon tog tillbaka titeln från amerikanerna. Alla rum i villan är uppkallade efter vinnarbåtar i tävlingen.

AVSLAPPNAT BOENDE FÖR UPP TILL 14 PERSONER

Vår villa på Stenungsön är stor nog att rymma hela familjen, alla vännerna eller konferensgruppen som önskar diskretion och avskildhet i lugn och skön miljö. Villan på 450 kvadratmeter är inredd i klassiskt elegant New England-stil med marin touch och består av en kombinerad matsal och mötesrum med möjlighet att hyra en personlig kock, ett allrum och tolv individuellt inredda rum. Alla de tolv gästrummen är tillägnade varsin vinnarbåt ur tävlingens historia och inredda därefter – allt från färgkombinationer till väggdekorationer. Det avslappnade allrummet är döpt efter Sveriges tävlingsbåt ifrån 1992 – Tre Kronor.

PRISEXEMPEL

12 personer inkl helpension från 38.760 SEK (32.610 SEK exkl moms)/dag.
I priset ingår övernattning för 12 personer, frukost och middag med egen kock i villan samt entré till Bluewater spa.

Kontakta oss för bokningsförfrågan.

 

ÖVRIG INFORMATION

 • Privat villa med 14 bäddar
 • 12 sovrum med eget badrum, allrum, kök, matplats och uteterrass
 • 450 kvadratmeter
 • Matsal/mötesrum för 14 personer
 • Bibliotek med öppen brasa
 • Spa med pool, bastu och gym, på hotellet
 • Trådlöst internet
 • Air conditioning
 • Flatscreen-TV
 • Parkering
 • Stor terrass

 

RUMMEN i Villa JC Stevens.’

PLANSKISS

HISTORIAN om Villa JC Stevens och America’s Cup

 

BOKNING

Vänligen kontakta Stenungsbaden för mer information och bokning:
Telefon 0303-72 68 20
E-post conference@stenungsbaden.se

JC Stevens och sagan om America’s cup
Döpt efter grundaren av America’s Cup, kommendörkapten John Cox Stevens, har Villa JC Stevens en självklar koppling till en av världens största seglingstävlingar. 1992 var Stenungsbaden Yacht Club moderklubb för den svenska America’s Cup-utmanaren Tre Kronor. Teamet satt just i denna villa och drog upp planerna inför en våghalsig satsning som till slut ändå blev ganska lyckosam, trots begränsade resurser jämfört med de stora tävlande nationerna. Tre Kronor fick ge sig i matchen mot Spanien, men vann ändå priset som tävlingens vackraste båt. Konferensvillan är ett minne över Stenungsbadens tidigare maritima historia.

Året är 1851 och förste kommendör på båten America heter J C Stevens. I hård vind och runt lömska skär avgörs kappseglingen Hundred Guineas Cup. Platsen är Isle of Wight på engelska sydkusten. Av femton tävlanden är fjorton britter, men den här dagen har hemmaplanen ingen betydelse. Båten America vinner komfortabelt med tjugo minuters marginal. En av åskådarna, Drottning Viktoria I, frågar vem som tog andraplatsen och får det berömda svaret: ”There is no second, your Majesty.” Besättningen med skepparen J C Stevens gör sitt avtryck i historien och den regatta som sedan dess har blivit ett återkommande och efterlängtat inslag har fått sitt namn. America’s Cup.

Villa JC Stevens

avslappnat boende

Exklusivt boende för upp till 14 personer. Vår villa på Stenungsön är stor nog att rymma hela familjen, alla vännerna eller konferensgruppen som önskar diskretion och avskildhet i lugn och skön miljö.

Läs mer

Aktiviteter

Vill ni åka ribbåt, njuta av skaldjursbuffé i en egen sjöbod eller utmana varandra i en hinderbana? Eller vill ni hellre koppla av i vårt elegant avslappnade spa och ha en gemensam romprovning på kvällskvisten? Inga problem! För egen del är vårt största fokus att finnas här för dig, under alla dygnets timmar.

Läs mer

Maten

- är viktig

Som konferensgäst serveras du frukost, lunch och middag med närproducerade och säsongsbetonade råvaror. Under konferensen serverar vi vår uppskattade fika med ekologiskt kaffe och hembakta kakor, som ger energi hela dagen.

Läs mer

 • Privat villa med 14 bäddar
 • 12 sovrum med eget badrum, allrum, kök, matplats och uteterrass
 • 450 kvadratmeter
 • Matsal/mötesrum för 14 personer
 • Bibliotek med öppen brasa
 • Spa med pool, bastu och gym, på hotellet
 •  internet
 • Air conditioning
 • Flatscreen-TV
 • Stor terrass
 • Trådlöst
 • Parkering

VILLA JC STEVENS

är belägen utanför hotellet med närhet till Hakefjorden och det salta havet och är tillgänglig för uthyrning hela året. Varje vistelse är personligt anpassad med service efter gästens önskemål.
Perfekt för mindre sällskap som behöver träffas i lugn och ro. De tolv hotellrummen är unikt inredda med sin speciella tolkning av America´s Cup.

Perfekt för mindre sällskap som behöver träffas i lugn och ro. De tolv hotellrummen är unikt inredda med sin speciella tolkning av America´s Cup.år privata villa erbjuder ett exklusivt boende för 14 personer för er som vill mötas ostört i lugn och avslappnad miljö. Ni bor bekvämt i de vackra, rymliga rummen och konfererar, äter och umgås i läckert inredd miljö. Villa JC Stevens på Stenungsön har tidlös charm och finns tillgänglig för uthyrning hela året.

Till Villa JC Stevens kommer ni när ni vill ha ett helt hus, alldeles för er själva. Här finns plats för fjorton övernattande gäster. Och när ni väl är här kan ni välja att allt ingår. Från frukost till middag och allt däremellan. Självklart också lunch och fika, liksom öppen bar. Helt enkelt därför att vi tror att man konfererar eller umgås bättre om man gör det i en miljö där man känner sig avslappnad. Som hemma.

Här träffas, äter och umgås man nämligen som hemma hos någon med gott om plats och god smak. Givetvis har man sin egen kock som lagar mat i det gemensamma köket, innan man sjunker ner i de djupa fåtöljerna för att summera dagen över en avec från den öppna självserveringsbaren. Hur var det nu juryn sa? ”En plats där gränserna mellan arbete och nöje suddas ut…”

Förutom de individuella hotellrummen är det de gemensamma utrymmena som verkligen särskiljer villan från andra hotell och konferensanläggningar. Förutom att erbjuda en glädjefylld och komfortabel mötesmiljö kan ett besök i Villa JC Stevens erbjuda en spännande inblick i seglingshistorien, och kanske även en glimt av hur det kunde ha varit att besöka den legendariske John Cox Stevens i hans hem.