SV / EN

En drömsommar helt enkelt.

Sommardagar hos oss är något alldeles extra. Det beror troligen på att luften här är klarare, havet saltare, klipporna varmare, kaprifolen blommigare, horisonten vackrare och aktiviteterna skönare. Och det faktum att Bohuslän fått höra att det är en av världens vackraste platser, har väl gjort att vi gått och blivit lite malliga.

SOMMARKAMPANJ, FR 599 KR/PERS

Ta chansen och upplev Stenungsbaden och Bohuslän till ett fantastiskt pris i sommar.  Vi bjuder på spaentrén under perioden 25 juni till 13 juli.

Foto: Åsa Dahlgren

Foto: Åsa Dahlgren

välkommen till bohuslän!

Att det är hisnande vackert i vår del av landet är vi inte ensamma om att hävda. CNN utsåg nyligen Bohuslän till världens sjunde vackraste vildmarksområde! Så om du inte planerat en tripp till högre rankade Tasmanien eller Bolivia, vet du att du i alla fall är i goda händer

Foto. Turistrådet Västsverige

äventyr för nyfikna

Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Eller att hajar sjunker om de slutar simma? Här kan du se havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Läs mer om Expedition Bohuslän här.

Foto: Åsa Dahlgren

Foto: Åsa Dahlgren

båtluffa i bohuslän

Bohuskusten trafikeras av en rad olika rederier. Här har vi samlat dem och den information du behöver för din resa. Som vart och när båtarna går, om din rutt behöver förbokas och om du kan ta med din cykel ombord.  Läs mer här. 
Badbåten Granita avgår från vår brygga till L:a Brattön. Biljetter köps direkt på båten.
 

 


Kajak av Henrik Trygg

besöksmål du inte får missa

Här hittar du några av de unika sevärdheter du inte får missa när du besöker södra Bohuslän.

Nordiska Akvarellmuseet, Bohus fästning, Sundsby Säteri, Carlstens fästning och Marstrand, Skulptur i Pilane – konst i världsklass, Strandverket konsthallDen bilfria ön Käringön, Vandringsleden på Dyrön och Tjörnbron.

Hummertina av Jonas Ingman

skaldjur - havets delikatesser

De bohuslänska skaldjuren är av många ansedda som de bästa i värden. Älskar du också havets läckerheter?

Kajak i motljus av Henrik Trygg

10 SKÄL ATT ÄLSKA BOHUSLÄN

Det finns hur många skäl som helst att älska Bohuslän! Turistrådet Västsverige har plockat ut sin favoriter. Här hittar du listan.

Vi hoppas att du gillar listan och hittar massor av härliga tips och upplevelser i Bohuslän!

MAT & dRYCK

Med träning eller bara livsnjutande i största allmänhet kommer som bekant också aptiten. Du hittar både välkyld dryck och god mat i våra stilfulla restauranger Captains Table och Kookaburra.

Captains Table. Hotellets stilsäkra, sportiga och elegant avslappnade restaurang.  Här serveras middag för alla gäster. Njut av en sommarinspirerad a'la carte meny  eller njut av en välkomponerad 3-rätters meny som ingår i våra paket. Färska råvaror, ekologiskt, närproducerat och årstidsbaserat är några av nyckelorden. Med musslor från Orust, ostron från Ljungskile och vår bagare runt hörnet hoppas vi att smakerna inte är det enda som landar gott i magen. Förutom utsikten erbjuder vi även underhållning, Sommar Live, på fredagar och lördagar. Så passa på att nyttja dygnets alla timmar när årstiden är som bäst!

Meny Captains Table, start 4/7

Bryggrestaurang Kookaburra. Tänk Bohuslän, båthus och glada skratt. Restaurangen ligger precis vid vattnet och har en härlig utsikt över salta Hakefjorden. Här smakar det extra gott med havets läckerheter och goda drinkar när man aktiverat sig. På dagen serverar vi varma rätter och på kvällen kalla rätter. Men först testar du förstås segling, flyboard och vattenskoter på vattnet – eller kubb och utomhusyoga med fast mark under fötterna.

Under sommaren vet man inte alltid när hungern slår till, därför har vi endast drop-in och inga bordsbokningar. Utöver den härliga salta Bohuslänutsikten erbjuder vi också Bryggrock alla onsdagar i juli och även live-underhållning på fredagar och sköna spellistor alla andra dagar.

Meny Dag
Meny Kväll

När energin börjar klinga av kan det vara skönt att veta att du har en skön natts sömn att se fram emot. Alla våra rum är smakfullt inredda med en fläkt av seglarlivet. Och för den som tänker sova först när man blir gammal, finns det både livliga konserter, stjärnspäckad underhållning och avslappnat barliv att välja på.

The Lounge. Underhållning fredagar och lördagar. Se kalendern för mer information. Öppet till kl 01.00 på fredagar och kl 02.00 på lördagar. Entré 120 kr. Fri entré för boende. Ålder 21 år.

Vi ses i sommar!

 

ÖPPETTIDER 25/6 till 11/8

FRUKOST

Måndag – söndag
07.00-10.30

Pris 145 kr för icke boende gäster.

 

 

KOOKABURRA*

Söndag - tisdag
12-22  
Onsdag - lördag
12-24
Köket stänger kl 22

Endast drop-in, ingen bordsbokning.
* 28/7 och 12/8 utomhuskonsert. Entrébiljett krävs.

 

 

The Captains Table

A' la carte eller meny

Söndag* – tisdag
18.00-21.30
Onsdag - fredag
18.00-22.00
Lördag
17.00-22.00

Vi rekommenderar att alltid boka bord!
Boka bord här >>

 

THE LOUNGE

Fredag
17.00-01.00

Lördag
17.00-02.00

Med reservation för eventuella ändringar.

BLUEWATER SPA

 
Barn:
På Bluewater SPA kan du träna, slappa eller bara njuta av miljön. Självklart kan du också boka en välgörande massage eller annan behandling hos våra duktiga terapeuter. Under sommarperioden är hela familjen,
oavsett ålder, välkomna till oss. Då anpassar vi våra aktiviteter
och menyer så att det ska passa både stora och små. Här finns
även ett brett sortiment av härliga produkter från Comfort Zone.
Välkomna till Bluewaters reception eller ring 0303-72 68 55.


ÖPPETTIDER
Måndag – söndag 07.00-21.00


BARN
Under sommarperioden är barnen välkomna på spa alla dagar
i veckan mellan kl. 07.00 -12.00 på avresedagen. Entré 120 kr
för barn under 13 år, en vuxen medföljande gratis.

Glöm inte att boka spatid mellan 12.00 - 15.00, 15.00 - 18.00
eller 18.00 - 21.00. Åldersgräns 13 år. För er som inte bokat
paket, köp till inträde till spa för endast 195 kr per person
och tid. 

Aktiviteter barn:
På ankomstdagen, efter kl 15, har vi 1-2 aktiviteter dagligen för alla barn. Ex. hinderbana, massageskola, fotbad på bryggan.

Aktiviteter vuxna:
Träningsrunda med stationer runt hotellet, hinderbana, bastuflotte, och beachvolley.

 

KONSERT, STANDUP OCH TJÖRN RUNT

28 juli Utomhus-standup badjävlar

Den framgångsrika sommartraditionen samlar återigen några av Sveriges främsta komiker för en helkväll med standup. I år medverkar Henrik Schyffert, Fredrik Lindström, Nour El Refai, Johan Rheborg, Emma Knyckare, David Batra, Soran Ismail och Måns Möller.

12 augusti Utomhuskonsert - magnus uggla

När ena artisten efter den andra lägger mikrofonen på hyllan gör Magnus Uggla precis tvärtom. Just nu är han aktuell med succéshowen ”Hallå! Popmusik, kickar och kläder”, på TV i ”Stjärnorna på slottet” och med nya EP:n ”Glittrar” - och dessutom vägrar han sluta turnera.

Lördag den 12 augusti kommer han till Stenungsbaden. Det är fem år sedan det senaste bejublade besöket, så det blir ett välkommet återseende - med alla förutsättningar för en fantastisk sommarkväll. 

Tjörn runt

Missa inte årets seglarfest!  Allt på land kring Tjörn Runt händer här på Stenungsbaden – så bered dig på en härligt saltstänkt seglarfest med skön stämning. Lilla Tjörn Runt, RC Regatta, Business Race, Tjörn Runt Coastal, Classic och Cruising,  After Sail, skepparträffar, uppladdning och regattafest, prisutdelning, fyrverkeri och uppträde både på stora scenen och på hamnplan. Tjörn runt veckan startar med RC Regatta den 12 augusti och avslutas med Tjörn runt lördagen den 19 augusti.  

här kommer mera...

  • Sommar live i Lounge alla fredagar och lördagar, hela sommaren. 

  • Bryggrock - alla onsdagar i juli

  • Trubadur alt lounge-dj på KB - fredagar, hela sommaren

  • 18/8 Tjörn Runt uppladdningsparty

  • 19/8 Tjörn Runt-segling och party

Se kalendern för mer information.

AKTIVITETER

När du gästar oss kan du antingen hitta din alldeles egna, avskilda klippskreva att lapa sol i, eller kasta dig in i några av alla de aktiviteter som väntar. Kanske vill du fräsa runt på vattenskoter på morgonen, svinga ditt tennisracket på förmiddagen och arrangera en beachvolleymatch när solen börjar falla? Eller så tycker du mer om att sträcka ut dig i vårt spa eller i någon av våra däckstolar.

 

VATTENSKOTER

Hyr vattenskotrar, Sea-Doo Spark, en otroligt rolig och lättkörd skoter.
Pris. 15 min 295:-, 30 min 495:-, 60 min 899:-*
I priset ingår lån av flytoverall/flytväst och goggles. Minst 18 år.

FLYBOARD

Flyboard är en kombination av skidåkning, akrobatik, flygning och vattenlek. Det är lättare än det ser ut och otroligt roligt.
Pris: 15/30 min flygtid 990 kr/1390 kr*
I priset ingår lån av våtdräkt, flytväst och hjälm. Medtag egen handduk och badkläder.

SEGLA B/ONE

Provsegla västkustens roligaste segelbåt: Bavara B/One med plats för 4 gäster och 1 skeppare. Ta chansen att lära er att segla under semestern eller packa en picknickkorg och segla ut till en ö.
Pris: 1 tim 800 kr, 3 tim 1900 kr, 6 tim 3000 kr*

I priset ingår skeppare, flytvästar och sjökläder om det önskas.

* Priser för hotellgäster. 

Uthyrning i aktivitetstältet, nere i marinan.
Öppet 10.00-18.00, vid bra väder.

För mer information och bokning ring 0733-36 67 99, 0709-29 06 69 eller maila bokning@aquaevent.se
Lördagar drop in tider om vi är på plats och har tider över. Övriga dagar bokas på bokning@aquaevent.se eller 0733 366 799 

sommar

Upplev sommaren på Stenungsbaden!

När kvällarna är ljumma och när beachvolleyplanen är fylld av aktivitet och spänning. När sommarregnet piskar mot rutorna och när havet bjuder in till aktiviteter. När solen omfamnar de bohuslänska granithällarna och uteserveringen är fylld av skratt och sprudlande sommaryra - då är det sommar!

Så alldeles oavsett hur din drömsemester ser ut, är du välkommen till oss på Stenungsbaden. Du hittar oss vid Hakefjordens bryggkant.
Varmt välkommen i sommar!