SV / EN

En drömsommar helt enkelt

Sommardagar hos oss är något alldeles extra. Det beror troligen på att luften här är klarare, havet saltare, klipporna varmare, kaprifolen blommigare, horisonten vackrare och aktiviteterna skönare. Och det faktum att Bohuslän fått höra att det är en av världens vackraste platser, har väl gjort att vi gått och blivit lite malliga.

SOMMARKAMPANJ, FR 599 KR/PERS

Ta chansen och upplev Stenungsbaden och Bohuslän till ett fantastiskt pris i sommar. Gäller i mån av plats fram till 12 augusti 2018.

Stenungsbaden tillämpar förskottsbetalning. Betal- eller kreditkort debiteras i samband med bokningen. Priset kan endast bokas via Stenungsbadens hemsida.  Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

 Foto: Åsa Dahlgren

Foto: Åsa Dahlgren

välkommen till bohuslän!

Att det är hisnande vackert i vår del av landet är vi inte ensamma om att hävda. CNN utsåg nyligen Bohuslän till världens sjunde vackraste vildmarksområde! Så om du inte planerat en tripp till högre rankade Tasmanien eller Bolivia, vet du att du i alla fall är i goda händer

Foto. Turistrådet Västsverige

äventyr för nyfikna

Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Eller att hajar sjunker om de slutar simma? Här kan du se havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Läs mer om Expedition Bohuslän här.

 Foto: Åsa Dahlgren

Foto: Åsa Dahlgren

båtluffa i bohuslän

Bohuskusten trafikeras av en rad olika rederier. Här har vi samlat dem och den information du behöver för din resa. Som vart och när båtarna går, om din rutt behöver förbokas och om du kan ta med din cykel ombord.  Läs mer här. 
Badbåten Granita avgår från vår brygga till L:a Brattön. Biljetter köps direkt på båten.
 

 


Kajak av Henrik Trygg

besöksmål du inte får missa

Här hittar du några av de unika sevärdheter du inte får missa när du besöker södra Bohuslän.

Nordiska Akvarellmuseet, Bohus fästning, Sundsby Säteri, Carlstens fästning och Marstrand, Skulptur i Pilane – konst i världsklass, Strandverket konsthallDen bilfria ön Käringön, Vandringsleden på Dyrön och Tjörnbron.

Hummertina av Jonas Ingman

skaldjur - havets delikatesser

De bohuslänska skaldjuren är av många ansedda som de bästa i värden. Älskar du också havets läckerheter?

Kajak i motljus av Henrik Trygg

10 SKÄL ATT ÄLSKA BOHUSLÄN

Det finns hur många skäl som helst att älska Bohuslän! Turistrådet Västsverige har plockat ut sin favoriter. Här hittar du listan.

Vi hoppas att du gillar listan och hittar massor av härliga tips och upplevelser i Bohuslän!

MAT & dRYCK

Med träning eller bara livsnjutande i största allmänhet kommer som bekant också aptiten. Du hittar både välkyld dryck och god mat i våra stilfulla restauranger Captains Table och Kookaburra.

Captains Table. Hotellets stilsäkra, sportiga och elegant avslappnade restaurang.  Här serveras middag för alla gäster. Njut av en sommarinspirerad a'la carte meny  eller njut av en välkomponerad 3-rätters meny som ingår i flera av våra paket. Färska råvaror, ekologiskt, närproducerat och årstidsbaserat är några av nyckelorden. Med musslor från Orust, ostron från Ljungskile och vår bagare runt hörnet hoppas vi att smakerna inte är det enda som landar gott i magen.  Så passa på att nyttja dygnets alla timmar när årstiden är som bäst!

Bryggrestaurang Kookaburra. Tänk Bohuslän, båthus och glada skratt. Restaurangen ligger precis vid vattnet och har en härlig utsikt över salta Hakefjorden. Här smakar det extra gott med havets läckerheter och goda drinkar när man aktiverat sig. På dagen serverar vi varma rätter och på kvällen kalla rätter. Men först testar du förstås segling, flyboard och vattenskoter på vattnet – eller kubb och utomhusyoga med fast mark under fötterna.

Under sommaren vet man inte alltid när hungern slår till, därför har vi endast drop-in och inga bordsbokningar.

När energin börjar klinga av kan det vara skönt att veta att du har en skön natts sömn att se fram emot. Alla våra rum är smakfullt inredda med en fläkt av seglarlivet. Och för den som tänker sova först när man blir gammal, finns det både livliga konserter, stjärnspäckad underhållning och avslappnat barliv att välja på.

 

Unna dig en skön stund vid havet. 10% rabatt på maten i restaurang Kookaburra. Gäller för alla hotellgäster under sommarperioden 6 juli till 12 augusti mellan kl 12-15. Kan inte kombineras med andra rabatter.

Vi ses i sommar!

ÖPPETTIDER 2/7 till 12/8

FRUKOST*

Måndag – söndag
07.00-10.30

Frukost ingår i rumspriset.  
Ej boende: Vuxen 145 kr, barn 7-12 år 120 kr och barn 2 -6 år 65 kr.

* 6-10 augusti
Måndag – fredag
06.30-09.30

 

The Captains Table

A' la carte eller meny

Söndag* – tisdag
18.30-21.30
Onsdag - lördag
18.30-22.30

Vi rekommenderar att alltid boka bord!
Boka bord här >>

 

 

KOOKABURRA* 
premiär 6 juli

Torsdag- tisdag
12.00-22.00  
Onsdag
12.00-01.00
Köket stänger kl 21.00. Hotellgäster får 10% rabatt på maten mellan kl 12-15. Gäller 6 juli till 12 aug.

 

TJÖRN RUNT-HELGEN  PÅ KOOKABURRA

Fredag 17 aug
15.00-00.00

Lördag 18 aug
12.00-00.00

Kookaburra har öppet till 6 juli till 12 augusti samt under Tjörn runt 17-18 augusti och sommarkonserten den 24 augusti.  Endast drop-in, ingen bordsbokning. 
*  24/8 utomhuskonsert. Entrébiljett krävs.

 

 

 

The state room

Söndag* – tisdag
17.00-23.00
Onsdag - torsdag
17.00-24.00
Fredag
17.00-01.00
Sista helgen i månaden till 02.00
Lördag
17.00-02.00


 

THE LOUNGE

Fredag
17.00-01.00
Sista helgen i månaden till 02.00
Lördag
17.00-02.00


Mer information, ålder och entré, se kalendern.

Med reservation för eventuella ändringar.

BLUEWATER SPA

 
Barn:
På Bluewater SPA kan du träna, slappa eller bara njuta av miljön. Självklart kan du också boka en välgörande massage eller annan behandling hos våra duktiga terapeuter. Under sommarperioden är hela familjen,
oavsett ålder, välkomna till oss. Då anpassar vi våra aktiviteter
och menyer så att det ska passa både stora och små. Här finns
även ett brett sortiment av härliga produkter från Comfort Zone.
Välkomna till Bluewaters reception eller ring 0303-72 68 55.


ÖPPETTIDER
Måndag – söndag 07.00-21.00


BARN
Under sommarperioden är barnen välkomna på spa alla dagar
i veckan mellan kl. 07.00 -12.00 på avresedagen. Entré 120 kr
för barn under 13 år, en vuxen medföljande gratis.

Glöm inte att boka spatid mellan 12.00 - 15.00, 15.00 - 18.00
eller 18.00 - 21.00. Åldersgräns 13 år. För er som inte bokat
paket, köp till inträde till spa för endast 195 kr per person
och tid. 

Aktiviteter för både barn och vuxna:
Kl. 16 varje dag har vi brygg-chill. En härlig skrubbritual som tar ca 15 min och är gratis. Samling nere vid bastuflotten och ingen bokning.
Träning: Träningsrunda med 10 stationer runt hotellet, hinderbana och beachvolley.

 

KONSERT, bryggrock OCH TJÖRN RUNT

Tjörn runt  11-18 augusti

Missa inte årets seglarfest!  Allt på land kring Tjörn Runt händer här på Stenungsbaden – så bered dig på en härligt saltstänkt seglarfest med skön stämning. Lilla Tjörn Runt, RC Regatta, Ön Runt, Tjörn Runt Coastal, Classic och Cruising,  After Sail, skepparträffar, uppladdning och regattafest, prisutdelning, fyrverkeri och uppträde både på stora scenen och på hamnplan. Tjörn runt veckan startar med Ön Runt den 11 augusti och avslutas med Tjörn runt lördagen den 18 augusti.

Utomhuskonsert LENA PHILIPSSON 24 augusti 

LENA PHILIPSSON kommer till oss fredagen den 24 augusti. Fredagen den 24 augusti kommer Lena Philipsson till oss för en efterlängtad utomhuskonsert med alla förutsättningar för en fantastisk sommarkväll! Så se till att frigöra kalendern redan nu.

 

här kommer mera...

  • Pianist alla fredagar

  • Sommar-dj i Lounge alla lördagar, hela sommaren. 

  • Partyhelg - sista helgen varje månad

  • Bryggrock med Partypatrullen på Kookaburra, 18/7, 25/7, 1 /8

  • Tjörn Runt uppladdningsparty, 17/8

  • Tjörn Runt-segling och party, 18/8

Se kalendern för mer information.

AKTIVITETER

När du gästar oss kan du antingen hitta din alldeles egna, avskilda klippskreva att lapa sol i, eller kasta dig in i några av alla de aktiviteter som väntar. Kanske vill du fräsa runt på vattenskoter på morgonen, svinga ditt tennisracket på förmiddagen och arrangera en beachvolleymatch när solen börjar falla? Eller så tycker du mer om att sträcka ut dig i vårt spa eller i någon av våra däckstolar.

 

VATTENSKOTER

Hyr vattenskotrar, Sea-Doo Spark, en otroligt rolig och lättkörd skoter.
 

FLYBOARD

Flyboard är en kombination av skidåkning, akrobatik, flygning och vattenlek. Det är lättare än det ser ut och otroligt roligt.
 

MATCHRACE MED DS 37     NYHET 2018!

Segla matchrace med västkustens roligaste segelbåt: DS 37 Matcracer, en båt speciellt framtagen för matchracing med med plats för sex gäster plus en skeppare. Båtarna har använts under Match Cup på Marstrand under många år. Det som gör DS37-an annorlunda från många andra båtar är dess öppna och lättarbetade layout samt dess förmåga att göra extremt snabba manövrar. I ett klassiskt Matchrace så lägger vi en bana med start-, kryss- och länsbojar. 

Aktiviteterna är bokningsbara vecka 29-31. För mer information och bokning ring 0303-72 68 88 eller maila bokning@aquaevent.se
Lördagar drop in tider om vi är på plats och har tider över. 

sommar

Upplev sommaren på Stenungsbaden!

När kvällarna är ljumma och när beachvolleyplanen är fylld av aktivitet och spänning. När sommarregnet piskar mot rutorna och när havet bjuder in till aktiviteter. När solen omfamnar de bohuslänska granithällarna och uteserveringen är fylld av skratt och sprudlande sommaryra - då är det sommar!

Så alldeles oavsett hur din drömsemester ser ut, är du välkommen till oss på Stenungsbaden. Du hittar oss vid Hakefjordens bryggkant.
Varmt välkommen i sommar!