SV / EN

RESTAURANG & MAT

Restaurang Captains Table

EN HELKVÄLL MED VÄNNERNA

Ta med dig vännerna ut och umgås över en bit mat för att sedan fortsätta kvällen med dans & nöje. Vi har fyllt kalendern med massor av kända artister, dansband, pianister och annan underhållning.

After Work - Fredagar
After Work med happy hour priser i baren och barpianist. Kl. 17-19. Vi serverar en liten enkel buffé för 50 kr, behöver ej bokas.

Brunch och Afternoon Tea i restaurang Captains Table

AFTERNOON TEA & BRUNCH

Afternoon tea
På fredagar kan du fira in helgen med en Afternoon Tea. Godsaker som smörgåstårta, bakverk och praliner står framdukat kl. 16 till 18. Pris 145 kr inkl kaffe/te.

Brunch
Vår populära brunch kan du avnjuta på söndagar kl. 13 till 16.  Pris 295 kr. Barn 2-6 år 65 kr och 7-12 år 125 kr. Boende gäster endast 150 kr, bokas under tillval.

Lunch i restaurang Captains Table

LUNCHBUFFÉ MÅN - LÖR

Måndag till lördag dukar vi upp en välsmakande lunchbuffé med salladsbuffé och fritt val av kött, fisk eller vegetariskt. Vi serverar härtappat vatten som bordsdryck samt kaffe och dessert efter maten.

Pris mån-fre 179 kr, lör 159 kr.

Vi rekommenderar att ni bokar bord!

Frukost.jpg

eKOLOGISK FRUKOST

Varje morgon dukas det upp en härlig frukostbuffé med stort utbud av ekologiskt och vi serverar alltid fairtrade-märkt kaffe. Särskilt stolta är vi över vår hemgjorda skagenröra, müslin, gyllenrostade nötterna, sylt och yoghurt. Hos oss finns alltid laktos- och glutenfria alternativ.

Pris 145 kr. Barn 8-12 år 65 kr. Frukost ingår i rums- priset.

 
Mattias Nordevik

SVENSK VÄSTKUST MÖTER AMERIKANSK ÖSTKUST

Våra rätter har sin grund i det svenska köket men har hämtat influenser ifrån den amerikanska östkusten, där fisk och skaldjur gärna står i centrum. Maten skall vara lätt att känna igen utan alltför mycket krusiduller. Vi anpassar menyn efter vad årstiderna har att erbjuda. När helst det går använder vi ekologiskt och gärna ifrån närområdet. Självklart har vi bara färska råvaror och tar hänsyn till miljön både vad det gäller porslin, transporter och utsläpp. Vi serverar varken rödlistad fisk eller kött där djuret fått lida i onödan.

Lokala leverantörer som brinner för sitt yrke och gärna delar med sig av sin kunskap är våra favoriter. Musslorna tar vi ifrån Orust, ostronen ifrån Ljungskile, speciella örter och grönsaker några kilometer bort i Austad och vår bagare finns runt hörnet. Vårt kök har hjälp av fantastiska kockar ifrån olika delar av världen, Chile, Tyskland, Schweiz och USA. Vår duktiga konditor sågs nyligen i det populära tv-programmet Dessertmästarna, så missa inte att utforska vår dessertmeny!

Enjoy!

Mattias Nordevik
köksmästare

 

BOKA BORD

Här kan du enkelt boka bord för upp till 8 personer online. Större sällskap kan endast bokas via telefon eller e-post. Vänligen meddela eventuella allergier. Hittar du inget ledigt alternativ, kontakta oss på tel: 0303-72 68 40.

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT BOKA BORD ONLINE

  1. Välj måltid.
  2. Ange antal personer.
  3. Välj datum.
  4. Välj tid.
  5. Fyll i din kontaktinformation.
  6. Skriv eventuella meddelanden till restaurangen, tex allergier, önskar barnstol.
  7. Godkänn villkoren och bekräfta bokningen.

Välkomna!

Glöm inte avboka om du inte kan komma. Använd länken i bekräftelsemailet för att avboka eller ring oss på tel: 0303-72 68 40.. Om ni är fler än det antal som är möjligt att boka gäller särskilda bokningsregler och bokning görs via hovmästaren.

CAPTAINS TABLE

Välkommen till bords i Captains Table, vår stilsäkra, sportiga och elegant avslappnade matsal.

Med influenser från såväl den amerikanska östkusten som svenska västkusten är det lätt att förföras av menyn. Förutom den kolgrillade högrevsburgaren hittar du förstås både crab cakes och en klassisk shrimp sandwich. Färska råvaror, ekologiskt, närproducerat och årstidsbaserat är några av nyckelorden.

Med musslor från Orust, ostron från Ljungskile och vår bagare runt hörnet hoppas vi att smakerna inte är det enda som landar gott i magen.

À la carte >>

Menyer för sällskap över 8 personer >>

THE LOUNGE

På Stenungsbadens musikscen presenterar vi nya och kända artister med allt från live band, unplugged spelningar, DJ och dansband. Njut av skön stämning, glada stunder och riktigt god mat i Captains Table.
Hela programmet hittar du i vår kalender!

THE STATE ROOM

Arbetet med att fräscha upp våra restauranger och barer är nu klar och vår gamla nattklubb har förvandlats till The State Room. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, krypa upp i en skön fåtölj, slappna av till bra musik och kanske välja bland vårt fantastiska romsortiment.

 

SMAKUPPLEVELSER

skaldjur

ROMPROVNING I THE STATE ROOM

Sockerrörsdrycken från Karibien tar dig med på en upplevelse med fantastiska doftdimensioner. Ni får lära er om rommens historia, hur den tillverkas och får dess olika smaker. Per Ädel kommer även berätta mer om hur de olika öarna dricker sin rom och hur vissa drinkar kom till. provningen tar ca 2 timmar och passar grupper upp till 60 personer.

Pris exkl moms: 495 kr/person
Gäller bokning av min 20 pers. Kostnad för lokalhyra tillkommer.

MATLAGNING I VILLA J.C STEVENS

En ”get together” aktivitet med möjlighet att lära känna varandra på ett nytt sätt, ha kul eller varför inte utmana och tävla mot varandra. Ni delas in i team där ni får tillaga förrätt, varmrätt, dessert samt baka bröd under ledning av en kock. Matlagningen tar ca 2 timmar och passar grupper 4-12 personer.

Pris exkl moms: 11 500 kr
Kostnad för dryck och ev. vinprovning tillkommer.


vin.jpg

VINKÄLLAREN
- ÅRET RUNT -

Faktum är att du som är mer än brukligt intresserad av vin har massor att hämta på Stenungsbaden Yacht Club. På åttiotalet byggdes vår vinkällare upp av den dåvarande vd:n och ägaren Tomas Wallin.

Sedan dess har den mer eller mindre legendariske vinkyparen Eric Bauer och duktiga sommelieren Per Åkerman förvaltat och utvecklat vinkällaren där hela världens viner finns representerade, i fler än 500 buteljer.

14stenungsbaden75.jpg

KOOKABURRA
- BRYGGRESTAURANG -

Vår sommarrestaurang Kookaburra ligger på bryggkanten och guppar. Mer havskänsla än så här blir det inte utan att kavla upp byxbenen.

Kookaburra är stängd för säsongen, men önskar du boka Kookaburra som festvåning, för konferens eller som mässlokal, kontakta oss på captainstable@stenungsbaden.se eller 0303-72 68 40.

 


Bröllop, fest och mingel-party på Stenungsbaden

BRÖLLOP, FEST
& MINGELPARY

Drömmer du om ett bröllop på klipporna, att ordna ett elegant coctailparty eller fira att du fyller jämnt? Hos oss finns massor av möjligheter! Från anspråkslösa skaldjursrestaurangen Kookaburra på bryggkanten till villa J C Stevens där ni har ett helt hus för er själva.

SYC_restaurang_textimage_korsholmen_150914-1000x500.jpg

SJÖBODSKVÄLL PÅ KORSHOLMEN

Skaldjursfesten du aldrig glömmer! I den vindpinade gamla sjöboden sitter doften av tjära, tång och hav i väggarna. På Korsholmen, utanför Skärhamn på Tjörn, har vi vår egen ö i den bohuslänska skärgården. När vi hugger in på buffén gör vi det i takt med vågornas kluckande under fötterna. Allsången brukar faktiskt komma igång alldeles av sig själv! 

SYC_restaurang_textimage_bartender_150914-1000x500.jpg

BARTENDER
FÖR EN KVÄLL

Lär dig hur man blandar imponerande drinkar för olika tillfällen! Vår bartender guidar dig och ditt sällskap genom allt från gamla klassiker till de senaste innedrinkarna.

Kung i baren blir du för 2 000 kr i startavgift och 295 kr/ pp.

 

ÖPPETTIDER

FRUKOST

Måndag – fredag
06.30-09.30
Lördag – söndag
07.00-10.30

AFTERNOON TEA

Fredag
16.00 - 18.00

BRUNCH

Söndag
13.00 - 16.00

The Captains Table

Lunchbuffé
Måndag - lördag
11.30-13.30

Middag
Söndag* – tisdag
18.30-21.30
Onsdag - fredag
18.30-22.30
Lördag
17.00-22.30

* Mindre à la carte söndag

THE STATE ROOM

Fredag
17.00-02.00
Lördag
20.00-03.00

THE LOUNGE

Måndag - tisdag
18.00-24.00
Onsdag - torsdag
18.00-01.00
Fredag
17.00-02.00
Lördag
17.00-03.00

Vi rekommenderar att alltid boka bord för bästa upplevelse. Gäller ej frukost, State Room eller The Lounge.
Med reservation för eventuella ändringar.

BILDGALLERI