SV / EN

RESTAURANG & MAT

Restaurang Captains Table

SÖNDAGSSTEK - sUNDAY ROAST

En hyllning till den underbara söndagssteken. Huvudråvaran varierar från vecka till vecka men tanken är alltid densamma.

Söndagar fram till 4 juni.
Kl 12.30-15.30. Pris 225 kr. Barn 2-6 år 65 kr, 7-12 år 125 kr.

Höstpremiär 27 augusti.

Restaurang Kookaburra vid havet_Stenungsbaden_hotell_spa

AFTERNOON TEA

Fira in helgen över ett klassiskt Afternoon Tea med godsaker som smörgåstårta, scones, fina bakverk och praliner. Pris 155 kr.

 

Afternoon Tea serveras varje fredag kl. 16-18 fram till 2 juni. Höstpremiär 1 september.

Lunch i restaurang Captains Table

LUNCHBUFFÉ 

Välsmakande lunchbuffé i Captains Table med salladsbuffé och fritt val av kött, fisk eller vegetariskt. Med härtappat vatten som bordsdryck samt kaffe och dessert efter maten. 
Mån-fre 11.30-13.30. Pris 179 kr. Lör 12-14. Pris 159 kr.

17 juni till 19 augusti serveras lunch på Kookaburra.

Frukost.jpg

eKOLOGISK FRUKOST

Varje morgon dukas det upp en härlig frukostbuffé med stort ekologiskt utbud med fairtrade-märkt kaffe. Särskilt stolta är vi över vår hemgjorda Skagenröra, müsli, gyllenrostade nötter, sylt och yoghurt. Hos oss finns alltid laktos- och glutenfria alternativ. Pris 145 kr. Barn 8-12 år 65 kr. Frukost ingår i rumspriset.

 
Mattias Nordevik

SVENSK VÄSTKUST MÖTER AMERIKANSK ÖSTKUST

Våra rätter har sin grund i det svenska köket men har hämtat influenser ifrån den amerikanska östkusten, där fisk och skaldjur gärna står i centrum. Maten skall vara lätt att känna igen utan alltför mycket krusiduller. Vi anpassar menyn efter vad årstiderna har att erbjuda. När helst det går använder vi ekologiskt och gärna ifrån närområdet. Självklart har vi bara färska råvaror och tar hänsyn till miljön både vad det gäller porslin, transporter och utsläpp. Vi serverar varken rödlistad fisk eller kött där djuret fått lida i onödan.

Lokala leverantörer som brinner för sitt yrke och gärna delar med sig av sin kunskap är våra favoriter. Musslorna tar vi ifrån Orust, ostronen ifrån Ljungskile, speciella örter och grönsaker några kilometer bort i Austad och vår bagare finns runt hörnet. Vårt kök har hjälp av fantastiska kockar ifrån olika delar av världen, Chile, Tyskland och USA. 

Enjoy!

Mattias Nordevik
köksmästare

 

BOKA BORD

Här kan du enkelt boka bord för upp till 8 personer online. Större sällskap kan endast bokas via telefon eller e-post. Vänligen meddela eventuella allergier.

Hittar du inget ledigt alternativ, kontakta oss på tel: 0303-72 68 40.

Se vår meny nedan

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT BOKA BORD ONLINE

  1. Välj måltid
  2. Ange antal personer
  3. Välj datum
  4. Välj tid
  5. Fyll i din kontaktinformation
  6. Skriv ev. meddelande och allergier
  7. Godkänn villkoren och bekräfta bokningen
 

Välkomna!

Glöm inte avboka om du inte kan komma. Använd länken i bekräftelsemejlet för att avboka eller ring oss på tel: 0303-72 68 40. Om ni är fler än det antal som är möjligt att boka gäller särskilda bokningsregler och bokning görs via hovmästaren.

STENUNGSBADEN ÄR KONTANTFRITT
- och tar endast emot kort.

Det går fortsatt bra att betala med kort eller med den mobila tjänsten Swish och vi hoppas kunna erbjuda digitala betalningsalternativ framöver. Företagskunder kan som tidigare välja att betala via faktura. Att skippa kontanter är ett beslut som vuxit fram för att göra våra medarbetares arbetsmiljö tryggare.

 

 
kontantfritt

CAPTAINS TABLE

Välkommen till bords i Captains Table, vår stilsäkra, sportiga och elegant avslappnade matsal.

Med influenser från såväl den amerikanska östkusten som svenska västkusten är det lätt att förföras av menyn. Förutom den kolgrillade högrevsburgaren hittar du förstås både crab cakes och en klassisk shrimp sandwich. Färska råvaror, ekologiskt, närproducerat och årstidsbaserat är några av nyckelorden.

Med musslor från Orust, ostron från Ljungskile och vår bagare runt hörnet hoppas vi att smakerna inte är det enda som landar gott i magen.

Varmt välkomna!

Se vår meny nedan

Starters & classics >>

Main Course Grill & Dessert  >>

Viner >>

Beer & non alcoholic >>

THE STATE ROOM

Här vill vi att ni ska känna er som hemma, krypa upp i en skön fåtölj, slappna av till bra musik och kanske välja bland vårt fantastiska romsortiment.

 

 

 

THE LOUNGE

På Stenungsbadens musikscen presenterar vi nya och kända artister med allt från live band, DJ´s och pianobar. Njut av skön stämning, glada stunder och riktigt god mat i Captains Table.
Hela programmet hittar du i vår kalender!

SMAKUPPLEVELSER

skaldjur

ROMPROVNING I THE STATE ROOM

Sockerrörsdrycken från Karibien tar dig med på en upplevelse med fantastiska doftdimensioner. Ni får lära er om rommens historia, hur den tillverkas och får dess olika smaker. Per Ädel kommer även berätta mer om hur de olika öarna dricker sin rom och hur vissa drinkar kom till. provningen tar ca 2 timmar och passar grupper upp till 60 personer.

Pris exkl moms: 495 kr/person
Gäller bokning av min 20 pers. Kostnad för lokalhyra tillkommer.

MATLAGNING I VILLA J.C STEVENS

En ”get together” aktivitet med möjlighet att lära känna varandra på ett nytt sätt, ha kul eller varför inte utmana och tävla mot varandra. Ni delas in i team där ni får tillaga förrätt, varmrätt, dessert samt baka bröd under ledning av en kock. Matlagningen tar ca 2 timmar och passar grupper 4-12 personer.

Pris exkl moms: 11 500 kr
Kostnad för dryck och ev. vinprovning tillkommer.


Bröllop, fest och mingel-party på Stenungsbaden

BRÖLLOP, FEST
& MINGELPARY

Drömmer du om ett bröllop på klipporna, att ordna ett elegant coctailparty eller fira att du fyller jämnt? Hos oss finns massor av möjligheter! Från anspråkslösa skaldjursrestaurangen Kookaburra på bryggkanten till villa J C Stevens där ni har ett helt hus för er själva.

SYC_restaurang_textimage_bartender_150914-1000x500.jpg

BARTENDER
FÖR EN KVÄLL

Lär dig hur man blandar imponerande drinkar för olika tillfällen! Vår bartender guidar dig och ditt sällskap genom allt från gamla klassiker till de senaste innedrinkarna.

Kung i baren blir du för 2 000 kr i startavgift och 295 kr/ pp.

 

ÖPPETTIDER

FRUKOST

Måndag – fredag
06.30-09.30
Lördag
07.00-10.30
Söndag
08.00-11.00

AFTERNOON TEA

Fredag
16.00-18.00

SöNDAGSSTEKEN "Sunday roast"

Söndag
12.30-15.30

The Captains Table

Lunchbuffé
Måndag - fredag
11.30-13.30
Lördag
12.00-14.00

Middag
Söndag* – tisdag
18.30-21.30
Onsdag - fredag
18.30-22.30
Lördag
17.00-22.30

* Söndagar serveras vår "Klassiker-meny".

THE STATE ROOM

Fredag
20.00-01.00
Lördag
20.00-02.00

THE LOUNGE

Måndag - tisdag
18.00-24.00
Onsdag - fredag
18.00-01.00
Lördag
17.00-02.00

Vi rekommenderar att alltid boka bord för bästa upplevelse. Gäller ej frukost, State Room eller The Lounge.
Med reservation för eventuella ändringar.

BILDGALLERI