SV / EN

wE CARE LOCAL

Stenungsbaden Yacht Club som ägs av Nordic Choice Hotels arbetar långsiktigt med CSR* och att stötta olika verksamheter
och projekt som bidrar till ett hållbart samhälle på olika nivåer. Du kan läsa om våra projekt här. 


Karma - iPhone - Logo.jpg

Karma - en succé för mijön

Våra gäster är miljömedvetna och uppskattar när vi tar ett större miljöansvar. Genom samarbetet med Karma kan gäster köpa dagens lunch på Stenungsbaden för halva priset eller mindre. Genom ett par enkla klick i appen Karma räddas mat som annars skulle ha kastats.

Våra gäster efterfrågar sund och hållbar mat. Sedan 2013 har Nordic Choice Hotels aktivt arbetat för att servera mer hållbar mat genom att öka andelen frukt och grönt, fisk och skaldjur på bekostnad av framförallt rött kött. Eftersom gästernas beteende förändrats och det serveras betydligt mer fisk och skaldjur har Nordic Choice Hotels som första hotellbolag i Norden spårbarhetscertifierats enligt en internationell standard för hållbar och certifierad fisk och skaldjur. Allt i syfte att bidra till en mer sund havsmiljö.
 

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen. Matavfallsfrågan är viktig för Stenungsbaden som ingår i Nordic Choice Hotels. 

Samarbetet med Karma hjälper oss att rädda mat och ger samtidigt människor i närområdet möjlighet till prisvärd mat. Det finns bara vinnare i det här samarbetet.

EN MYCKET SPECIELL TEATERSCEN I STENUNGSUNG

Nyligen blev Stenungsbaden Yacht Club samarbetspartner och sponsor till Kulturcentrum Västs teaterensemble Röda Hjärtan som består av professionella skådespelare och musiker tillsammans med personer med intellektuella och psykiska funktionsvariationer. Kombinationen av professionalitet, entusiasm och ensemblens sårbarhet är troligtvis det som gör att publiken berörs på djupet.

Kulturcentrum Väst har sitt säte i Stenungsund. Ensemblen bjuder in till den poetiska performance-föreställningen Crossroads som framförs på  Stenungsbaden Yacht Club tisdagen den 6 oktober kl 13.15.

Teaterensemblen röda hjärtan

KULTURCENTRUM VÄSTS VÄRDEGRUND
Vi tar tillvara på mångfalden i samhället för att skapa social hållbarhet genom att producera och leverera scenkonst av hög kvalitet och skapa meningsfull sysselsättning där alla bidrar utifrån sina förmågor. Vi får människor i en utsatt grupp att växa, blomma och känna sig värdefulla.I vårt arbete utgår vi från värderingar om vikten av demokrati, delaktighet, tillgänglighet och arbete mot diskriminering, och vi gör det såväl i teori som praktik.

KULTURCENTRUM VÄSTS MOTTO
Vi förverkligar drömmar åt människor som sällan eller aldrig fått höra att just deras drömmar kan bli sanna. Kulturcentrum Väst är ett teaterprojekt som fram till och med juli 2016 finansieras av Allmänna Arvsfonden och med Stenungsunds, Orusts och Tjörns kommuner som samarbetspartners och medfinansiärer. Huvudägare är Studieförbundet Vuxenskolan Väst. Västra Götalandsregionens kultursekretariat har nyligen beviljat Kulturcentrum Väst ett mindre projektstöd under det kommande spelåret. Efter juli 2016 behöver teatern andra finansiärer och den privata sektorn är en av dem.


Julklappsinsamling, Stenungsund

2016, blir det sjätte året i rad som Stenungsbaden Yacht Club anordnar julklappsjakten till barn och ungdomar. Under december är det fritt fram att bidra med klappar. Alla julklappar som lämnas in kommer att skänkas till Pelikanen som samarbetar med Kvinnojouren och Hasselbackens "Alternativa jul" i Stenungsund. Pelikanen arbetar för barn och ungdomar som lever i nära relationer med missbruk, våld eller ohälsa samt möter barn som har separerade föräldrar. Alternativ jul anordnar ett julcafé med tomte för alla i närområdet med jullekar och pyssel.

För varje paket som samlas in skänker dessutom Stenungsbaden Yacht Club 10 kr till Pelikanen – och hotellkedjan Nordic Choice Hotels 10 kr till Unicefs projekt Free to grow.

Fairtradefika

Save the date! Är du redo för fairtadefika den 15 oktober, 2016.

Förra året bjöd Nordic Choice Hotels på 78.000 koppar kaffe och över 130 hotell deltog i den stora fikautmaningen.

Missa inte nästa fairtrade-fika den 15 oktober då serverar vi så många goda koppar faitrademärkt kaffe som vi bara kan.

Det är ett sätt att uppmärksamma att världens kaffebönder lever under dåliga ekonomiska och sociala förhållanden. Fairtrademärkt kaffe ger bönderna ett minimumpris samtidigt som de får drägliga arbetsförhållanden. #fairtradechallenge


 

 

Wecare

Pelikanen i Stenungsund

Pelikanen arbetar för barn och ungdomar som lever i nära relationer med missbruk, våld eller ohälsa samt möter barn som har separerade föräldrar. Ett samarbete mellan Svenska Kyrkan, Stenungsunds Kommun och Psykiatrin. Verksamheten ger stöd och råd till barn och ungdomar som lever i en miljö där det finns missbruk, våld eller psykisk ohälsa. Läs mer här.

 
Mattias.jpg

Grönsaksodling på taket

Stenungsbadens restaurangtak har förvandlats till en grönsaksodling. Köksmästaren Mattias Nordevik med sitt team har skapat en trädgård på taket. 4 kubikmeter jord är på plats och så snart våren kommer det att trängas sallad och kryddor i den gröna oasen.

Sommarakademi

Molekylverkstan, Stenungsund

Samverkanspartner i spetsprojekt ”Sommarakademi – kemi” som vänder sig till alla Sveriges gymnasieelever som läser kemi.
Syftet med projektet är att skapa en modell för hur kopplingen kan stärkas mellan arbetsliv och utbildning med fokus på ett prioriterat område, i det här fallet, kemi. Syftet är också att öka ungdomarnas intresse att gå vidare till högre studier och välja utbildningar inom något kemiområde samt att visa på olika spännande yrkesmöjligheter inom kemi.

Projektet är ett av Molekylverkstans spetsprojekt som utvecklas och finansieras tillsammans med: Kemiföretagen i Stenungsund, Chalmers, Nordiska Akvarellmuséet, Stenungsbaden Yacht Club, Stenungsunds kommun och Västra Götalandsregionen.

vattenexperiment

Atomsponsring

På Molekylverkstan arrangeras Inspirationskalas. Kalaset bygger på aktiviteter inom naturvetenskap, matematik och teknik och passar bäst för de som fyller 6-12 år.
Glass eller tårta och godis ingår och eftersom vi vill att alla skall ha möjlighet att fira sin födelsedag hos oss kostar kalasen ingenting. Det enda krav vi har, är att barnen ska kunna kalasa utan föräldrar. Eftersom vi dessutom vill att alla kompisar skall kunna tacka ja till inbjudan har man inte med sig några födelsedagspaket till Molekylverkstan.

 


SAMARBETE MED MIGRATIONSVERKET - PRAKTIK TILL ASYLSÖKANDE

Nordic Choice Hotels har inlett ett samarbete med Migrationsverket. Syftet är att hjälpa asylsökande in på arbetsmarknaden. Enligt Migrationsverkets prognos kommer det att anlända 90 000 asylsökande till Sverige under 2015, merparten av dessa människor kommer från Syrien, Afghanistan, Irak och Eritrea. Migrationsverket har nu startat ett projekt för att få dessa nyanlända i sysselsättningen genom praktik och så småningom fast arbete. Stenungsbaden Yacht Club tittar nupå hur många vi kan ta emot?


* CSR (Corporate Social Responsibility) innebär att företag aktivt engagerar sig i samhällsutvecklingen. CSR omfattar de tre hållbarhetsdimensionerna – ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Ett aktivt CSR-arbete stärker företagets relationer med såväl anställda som kunder och ägare – och dessutom tillväxten och lönsamheten. Läs mer på www.csrsweden.se..