SV / EN
 

WE CARE GLOBAL

Alla måste ta ansvar för vår planet. Vi samarbetar med en rad olika organisationer, såväl lokalt som globalt. Här kan du läsa mer om aktuella och tidigare projekt vi genomfört tillsammans med dem.

 
free to grow
free to grow

Varje minut räknas

Varje höst är vi aktiva för ett gott ändamål. Fysisk aktivitet ger överskott i vardagen. Hälsovårdsmyndigheterna rekommenderar oss att vara fysiskt aktiva, minst 30 minuter om dagen. Varje höst sätter vi ett extra fokus på fysisk hälsa. För varje halvtimme som en medarbetare ser till att öka pulsen, skänker vi 15:- till UNICEF.

2014 resulterade detta i att vi tack vare 3,520 aktiva medarbetare kunde skänka 659,143:- till UNICEF och 2,234 barn utsatta för människohandel får möjlighet att gå i skola.

Free to grow

Unicef uppskattar att 132 miljoner barn är barnarbetare, att 1,2 miljoner barn utsätts för trafficking varje år, och att miljontals barnsoldater och gatubarn går miste om sin barndom. Så ser bakgrunden ut för vårt nya projekt. Free to grow handlar om att ge barn en god barndom fri från våld, övergrepp, misshandel och utnyttjande. Medarbetarna på Nordic Choice har själva röstat fram detta initiativ. Unicef hjälper barn och unga i 150 länder till ett bättre liv. Vi ansluter oss till de värderingar som Unicef arbetar för. Och de goda resultaten som vi gemensamt har uppnått gör oss tryggt förvissade om att vi har funnit rätt samarbetspartner.

UNICEF

UNICEF och Nordic Choice har samarbetat sedan 2008. Det första projektet, Water for life, gav rent dricksvatten till ett stort antal fattiga familjer. Genom vårt nya projekt, Free to grow, ska vi bidra till att barn får en tryggare uppväxt.

SWEET DREAMS
Att arbeta med barn utsatta för människohandel är ett engagemang som länge legat Nordic Choice Hotels varmt om hjärtat.

Nordic Choice Hotels har sedan 2008 varit i ett enormt viktigt samarbete med UNICEF.

Sweet Dreams hjälper barn i Kambodija som är utsatta för människohandel. Vi ger genom projektet barnen en säng att sova i, ett omhändertagande och möjlighet till att gå i skolan.

Under 2012 röstade mer än 3000 av våra anställda för att vårt välgörenhetsprojekt skulle gå till UNICEF i kampen mot människohandel.

Människohandel är idag världen näst största kriminella verksamhet och påverkar varje år mer än 1,2 miljoner barn runt om i världen.

Tillsammans med UNICEF ska vi, Nordic Choice Hotels fokusera och bidra till kampen mot människohandel.

Genom UNICEFs olika aktiviteter bidrar vi tillsammans till ett viktigt ekonomiskt stöd så att flera barn kan få hjälp. 

Under 2016 förnyar vi vårt samarbete med UNICEF och kommer nu att arbeta mer aktivt för att så många barn som möjligt ska få hjälp. Det nya samarbetet är det vi kallar Sweet Dreams.

Tillsammans med våra gäster ska vi bidra till att barn utsatta för människohandel får en natt i trygghet. Detta kan våra gäster bidra med genom att komma och bo hos oss.

Vårt budskap är lika enkelt som det är viktigt, Your SWEET DREAMS - make children dream sweet.