HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Upplev sommaren vid havet!

Det finns så mycket i Bohuslän att uppleva. Här har vi samlat ett urval av alla fantastiska smultronställen och besöksmål du inte får missa i sommar. Vi hoppas att du gillar vår lista och hittar massor av härliga tips och upplevelser i Bohuslän! Segla, bada, vandra och cykla bland klippor, skär, och små kustsamhällen.

 

UPPLEV MARSTRAND

En pittoresk ö där man gärna strosar på kajen, kollar in båtarna och shoppar i någon av alla butiker längs vägen. – väl värt ett besök. En dag här försvinner hiskeligt fort!
Photo Cred Roger Borgelid/westsweden.com

Läs mer
SUNDSBY SÄTERI

I Sundsby finns ett flertal olika leder med olika svårighetsgrader. På vissa sträckor kan de allra flesta enkelt ta sig fram medan leden upp till Solklinten och grottorna är svårtillgänglig med smala, djupa raviner och fastkilade klippblock. Här kan man på sina ställen behöva åla sig under eller klättra över stenar. För de större barnen är detta ett roligt äventyr. För de allra minsta finns Ivers Skogspromenad, en barnrunda testad av treåringar. Längs med stigen finns det en rastplats med utsikt, naturliga sittplatser och knotiga furor att klänga i. Här ligger även Sundsby gårdscafé, där man äter eller fikar i härlig omgivning.

Läs mer
Käringön & Gullholmen/Härmanö utanför Orust

Den bilfria ön, Käringön, långt ute i den bohuslänska skärgården, är sannerligen en plats som förser sina besökare med ett havsnära lugn och minnesvärda upplevelser. Gullholmen är Sveriges mest tätbebyggda skärgårdsö. Härmanö erbjuder en vacker natur med en blandning av ängsmarker, hagar och klippor.

Från Tuvesvik, en av Orusts västra utposter, går personfärjan  till Käringön och Gullholmen.

Photo Cred Amplifyphoto /westsweden.com

Läs mer
Nordiska akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet ligger i Skärhamn på Tjörn. Här finns spännande arkitektur och konst i världsklass. Passa på och se spännande utställningar från hela världen och lyssna på intressanta föredrag. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården. I museet hittar ni Vatten Restaurang och Kafé, här serveras mat med fokus på råvarornas kvalitet och ursprung. Allt efter kockarnas inspiration och naturens gång. Ingår i Expedition Bohuslän. Photo Cred Jonas Ingman/westweden.com

Läs mer
Skulptur på Pilane
under bar himmel

Följ med på en spännande och annorlunda konstupplevelse på Tjörnll. Mitt i ett bohuslänskt kulturlandskap med spår från stenåldern och med betande får arrangeras varje sommar en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Skulptur i Pilane är en upplevelse för alla, både stora och små.
Photo Cred Roger Borgelid/westsweden.com

Läs mer
Marstrand
i Lasse-Majas fotspår

Högst upp på Marstrandsön i det västsvenska kustbandet tronar Carlstens Fästning upp sig. I mer än 300 år har den väldiga väktaren skyddat den lilla trästaden nedanför. Idag är fästningen en fängslande upplevelse att besöka. Här kan du uppleva fästningens spännande historia som försvarsverk och fängelse för beryktade fångar som Lasse-Maja, men även övernatta eller gå på konserter och ta del av andra evenemang.
Photo Cred Per Pixel/westsweden.com

Läs mer
Båtupplevelser

Det är enkelt att ta sig ut bland Bohusläns tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder. Photo Cred Amplifyphoto/westsweden.com

Läs mer
Sol och bad

Solvarma, klippor, bad i friskt och klart vatten. Allt det här får du i Bohuslän. Det finns så många fina badstränder i Bohuslän. här har vi listat några fina badplatser och badvänliga sjöar. Vad är väl bättre än en härlig dag på stranden med krabbfiske och salta dopp, eller ett uppfriskande kvällsdopp.

STENUNGSUNDS TORG
Harmonisk shopping

Stenungstorg har allt som kännetecknar bra shopping – från de stora butikskedjorna med sitt breda utbud till mysiga småaffärer. Där finns butiker men även vård, apotek, systembolag, bibliotek och polis. Stenungsunds gästhamn ligger placerad direkt i anslutning till Stenungstorg. Kombinera till exempel shoppingturen med ett besök på den populära Molekylverkstan. Eller varför inte besöka Kulturhuset, med dess galleri, café, bibliotek, turistinformation och bio?

Expedition Bohuslän

Bohuslän finns det massor av spännande saker att uppleva. Mitt bland salta stänk och mjuka granithällar kan du bekanta dig med utrotningshotade djur från hela världen, njuta av konst i världsklass, utforska livet i västerhavet, besöka ett kustsamhälle från 1800-talet och ta en resa tillbaka till bronsåldern och mycket mer. Expedition Bohuslän är en spännande rundresa i Bohuslän för alla åldrar. Särskilt om man gillar äventyr, kunskap och att lära sig nya saker. Nordiska Akvarellmuseet, Kosterhavets nationalpark, Havets Hus, Bohusläns Museum, Nordens Ark och Vitlycke museum. Tillsammans är de Bohusläns populäraste och mest besökta turistmål och har årligen över en miljon besökare.

Läs mer
Boka boende
Premium Summer Staycation

Spaentré, ansiktsritual, välkomstcocktail, trerätters middag och frukost.

Läs mer Boka här
Westcoast Experience

2 nätter / Frukostbuffé / Entré till gym

Läs mer Boka här
Soft summer stay

Övernattning / Frukostbuffé / Entré till gym

Läs mer Boka här
Spapaket vid Västkusten

Övernattning & Frukost / Spa-entré / Tillträde till gym / 3-rätters middag

Läs mer Boka här
Family Fun

Övernattning i familjerum / Godispåse till barnen / Frukostbuffé / Tillgång till gym

Läs mer Boka här