HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Sommar hos oss i Bohuslän

En halvtimme från Göteborg väntar Bohusläns underbara sommarpärla Stenungsbaden Yacht Club på dig. En uppskattad destination för sommarnjutare sedan de saltstänkta portarna till hotellet vid havet öppnades 1963. En härlig tillflyktsort för vänner, familjer och par som vill umgås på ett skönt sätt i vacker miljö. Här bor du alldeles vid den bohuslänska strandkanten och är aldrig längre än ett stenkast från västkustens salta bad, vidsträckta vyer och goda mat. Här finns alla möjligheter till bra häng, skön avslappning och att skapa riktigt fina minnen. Ett resmål för alla som älskar att njuta av livet.

Sommardagar hos oss är något alldeles extra. Det beror troligen på att luften här är klarare, havet saltare, klipporna varmare, kaprifolen blommigare, horisonten vackrare och aktiviteterna skönare. Och det faktum att Bohuslän fått höra att det är en av världens vackraste platser, har väl gjort att vi gått och blivit lite malliga.  CNN har utsett Bohuslän till världens sjunde vackraste vildmarksområde!

Båtluffa i Bohuslän

vælkommen ombord!

Den bohuslänska skärgården är något speciellt. Där fastlandet slutar börjar en helt ny värld. En värld av vatten, öar och små pittoreska fiskesamhällen. För att du ska kunna uppleva skärgården på riktigt finns det reguljärtrafik till sjöss, längs hela kusten. På så vis kan du bada på Brännö, vandra på Marstrand eller äta en romantisk middag i Fiskebäckskil. Och få härliga båtturer emellan. Ta med dig cykeln, kajaken, familjen, en kompis eller din senaste dejt. Det finns en båtluff för alla.Tidtabeller och tips om resrutter hittar du på båtluffaibohuslän.se

Läs mer

EXPEDITION BOHUSLÄN

ett projekt av Turistrådet Västsverige

I Bohuslän finns det massor av spännande saker att uppleva. Mitt bland salta stänk och mjuka granithällar kan du bekanta dig med utrotningshotade djur från hela världen, njuta av konst i världsklass, utforska livet i västerhavet, besöka ett kustsamhälle från 1800-talet och ta en resa tillbaka till bronsåldern. Och mycket mer.Expedition Bohuslän är en spännande rundresa i Bohuslän för alla åldrar. Särskilt om man gillar äventyr, kunskap och att lära sig nya saker

Läs mer

KÄRINGÖN

Bilfri ö

Smala gränder med vita trähus, ett myllrande bryggliv och badplatser intill välslipade klipphällar. Den bilfria ön, Käringön, långt ute i den bohuslänska skärgården, är sannerligen en plats som förser sina besökare med ett havsnära lugn och minnesvärda upplevelser.
Efter en halvtimmes färd förbi sälkolonier och klippöar möts du av en ö med ett myller av små trähus vid sidan av en vild och karg natur. Längs bryggan pågår ständig aktivitet, folk som handlar i den välsorterade livsmedelsbutiken, fiskaffären eller i de små sommaröppna butikerna.

Läs mer

Sälsafari

vågar du bada med dom?

Sälar- Bohusläns landsskapsdjur. Vill ni få lite puls?
Unna er själva en sälsafar, havsfiske, hummer, karbb eller kräftfiske. Tom på Toms båtturer löser det mesta.

Läs mer

10 i topp

underbara semester

Det finns många anledningar att älska Bohuslän!Turistrådet Västsverige har plockat ut sina favoriter!

Läs mer

Mat & Dryck

Vår fantastiska region har underbara restauranger allt från modernt nytänk som restaurang Vatten till att ta en fika i Mias Sjöbod.
För att inte nämna vår egna sommar restaurang Koookaburra – tänk dig ett båthus precis vid havskanten. Nedan finner ni några tips på våra favoriter!

Salt & Sill

med vågorna som sällskap

Salt & Sills restaurang har ett av västkustens absolut bästa lägen. Bryggservering och fönster med havsutsikt ger en nästan overklig närhet till havet - ett föränderligt skådespel under året.

Läs mer

Tonys

gott hæng

Är du sugen på en schysst burgare? Tonys ligger mitt på Stenungsunds torg och gör alla sina burgare från grunden. Här kan du sitta länge och njuta av en skön omgivning och dricka gott lokalt öl!

Läs mer

Bryggvingen

havets delikatesser

Njut av deras menyer då dom sätter nyfångad fisk i fokus och värnar om fina råvaror med lokalt ursprung. Med hav och klippor som sälsskap - kan det nog inte bli mycket mer Bohuslän än så här!

Läs mer

Badstränder

sol & bad

Här finner ni tips på några badständer i vår omgivning

BADSTRÄNDER

Fler tips

för den nyfikna

Här finner ni fler go bitar att göra!

MER TIPS

BOKA

stenungsbaden

Visst låter detta underbart? Boka ditt boende och säkra upp din semester!

Boka rum