SV / EN

CYKELPAKET

FR 1760 KR/PERSON

 - en del av världens svettigaste konstrunda

Pilane
cykelpaket

Cykla över vackra Tjörnbron och vidare för att uppleva en heldag med konst, kultur och vacker natur på Tjörn. Besök Pilane med den 14 meter höga skulpturen ANNA och Nordiska Akvarellmuseet som i sommar visar en jubileumsutställning med verk av Arne Isacsson. 

Övernatta på härliga Stenungsbaden och njut av vårt sköna spa och låt kulinariska läckerheter fylla dig med ny energi i vår restaurang Captains Table. Allt ackompanjerat av Hakefjorden och det salta havet. Efter en god natts sömn hämtar ni ut era cyklar och cyklar mot Tjörn. Tjörn är en alldeles utmärkt cykelö med natursköna vägar och närheten till god mat, konst och kultur. 

Djur, natur och skulptur - bland mångtusenåriga fornlämningar och fritt betande får hittar ni skulpturer i världsklass! Ett av världens största och vackraste konstverk, den 14 meter höga skulpturen ANNA, av spanske konstnären Jaume Plensa, tronar högt uppe på berget. Tillsammans med Lousiana Museum of Modern Art i Danmark och Vigeland Park i Oslo finns Skulptur i Pilane på Tjörn med bland ”10 of the best sculpture parks in Europe” av brittiska The Guardian.  

Från Pilane är det cirka 15 kilometer till Skärhamn via härliga cykelvägar och slingriga skogspartier. Stanna till på Pilane gårdscafé (Caféet är inte öppet varje dag så kolla aktuella öppettider), eller ta er vidare till Skärhamn och Nordiska Akvarellmuseet, med sin spännande arkitektur och konst i världsklass. Se jubileumsutställning med verk av Arne Isacsson. Han var en stor akvarellist som inspirerades djupt av naturen, särskilt Bohusläns landskap. Lunchdags? I museet hittar ni Vatten Restaurang och Kafé, här serveras mat med fokus på råvarornas kvalitet och ursprung. Allt efter kockarnas inspiration och naturens gång.  

I priset ingår: 

  • Övernattning en natt  del i dr 
  • Frukost 
  • Trerätters middag
  • Vattenflaska och frukt, alt. mellanmålsbar
  • Entré Nordiska Akvarellmuséet 
  • Entré Pilane Skulpturpark 
  • Hyra av cykel 
  • Cykelkartan "cykla i Bohuslän"

Nordiska akvarellmuseet 7 maj - 3 september 2017
Pilane  20 maj -  3 sept, alla dagar 9-19.
 

På Tjörn älskar vi konst och kultur. Men vi älskar också triathlon. Så för tionde året i rad kommer vi att mixa dessa två i slutet av augusti. Då kommer du njuta av fantastisk konst på Skulptur i Pilane och Nordiska Akvarellmuseet blandat med tusentals atleter som simmar, cyklar och springer.