SV / EN
Back to All Events

TAUBE-SPELEN


TAUBESPELEN 2017
HELGEN 15-16 JULI
GÖKSÄTER, ORUST

TaubeSpelen är ett utomhusevenemang där några av våra bästa artister tolkar Taubes visor på sitt sätt. Med scenen nere vid vattenbrynet får publiken, där den sitter bland vindpinade tallar och trolska gläntor, tillsammans med visorna också en doft av salt och tång från fjorden. Placerat i Taubes eget Bohuslän med besjungna platsersom Evert Taube beskriver får visorna en helt annan dimension. Här kliver man rakt in i visan och kan bokstavligt talat ta på textinnehållet.

Lördag, ca kl 15.00-21.30
Söndag, ca kl 12.00-18.30

Mitt i Bohuslän mellan Orust och Bokenäset, ligger de tre öarna Flatön, Malön och Ängön där Evert Taube tillbringade mycken tid under 40-talet. Här gick det första TaubeSpelen av stapeln en solig men blåsig julidag 1995.Trots vädret hade runt 1500 personer samlats för att lyssna på bl.a. Gösta Taube tolka sin broders visor. Från att ha varit ”lite kul i backen” har spelen växt och är idag en av de största Taubemanifestationerna i landet.

19 år senare flyttar TaubeSpelen till norra Bohuslän och de av Evert Taube ombesjungna trakterna kring Grebbestad. Under 50-talet tillbringade Evert Taube en del tid i Grebbestad där han lät sig inspireras till klassiska visor som Så länge skutan kan gå, Nudistpolka, Solig morgon med flera. Den senare lär ha kommit till på Otterön utanför Grebbestad där Evert Taube bodde en kort tid.

2016 är TaubeSpelen tillbaka på Orust. Nu i gräset vid Göksäter. Här finner du den idyll som Evert Taube beskriver i “Jag kommer av ett brusand´hav”, “Inbjudan till Bohuslän” och “På Orust”.

På ängen vid Göksäter sitter du på en gräsbacke och njuter av årets artister omgiven av den bohuslänska naturen. Och när sången från scenen letar sig ut bland publiken sätter du dig till rätta och packar upp din picknickkorg. Har du inte med dig någon eller om den redan är slut finns det restaurangtält att tillgå.

Earlier Event: July 14
DJ ALTÉGO, 14/7 LOUNGE
Later Event: July 15
DJ ALTÉGO, 15/7 LOUNGE