SV / EN

Ensam julgran söker...


I Stenungsbadens lobby står en vacker julgran. Men vi saknar julklappar under den. Därför söker vi gåvor att skänka vidare till barn och ungdomar som lever i oro och otrygghet. Vi på Stenungsbaden vill att alla barn och ungdomars jul ska fyllas med kraft och glädje. Det är busenkelt att hjälpa till.

Det kan vara svårt att se på utsidan om nån lever i ensamhet och utanförskap. Många barn och ungdomar lever i en miljö fylld av missbruk, psykisk ohälsa och fattigdom. Kan du föreställa dig tomheten när jultomten aldrig kommer och julmaten bytts ut mot klirrande kassar, hopknycklade ölburkar och överfulla askfat? Det finns också många föräldrar som vill, men inte kan ge, då det helt saknas marginaler. Vissa barn och ungdomar kanske helt saknar familj efter att ha flytt över kontinenter och hav.

Vi på Stenungsbaden vill hjälpa till, och därför har vi placerat en ensam julgran som står i Stenungsbadens lobby fram till dagen innan julafton.

-  Jag har en dröm att varenda unge ska få en glädjefylld jul, säger Patric E Österström, vd på Stenungsbaden.  Detta är sjätte året vi samlar in klappar och numera är det en jultradition som är lika given som mandel i gröten och Kalles Julafton. Förra året lyckades vi samla in 619 gåvor från generösa människor. Målet i år är att fördubbla detta.

Alla insamlade klappar kommer att skänkas till Pelikanen i Stenungsund som arbetar för barn och ungdomar som lever i nära relationer med missbruk, våld eller ohälsa samt möter barn som har separerade föräldrar. För varje paket som samlas in kommer Stenungsbaden dessutom skänka 10 kr till Pelikanen– och hotellkedjan Nordic Choice Hotels ger 10 kr till the Sweet Dreams initiatives.

Hur bidrar man då? Köp en julklapp, märk den med flicka/pojke samt ålder och lägg den under julgranen. Det är framförallt julklappar till barn i skolåldern och till ungdomar upp till 18 år som behövs. Det är inte alls opersonligt att ge värdebevis och presentkort, tvärtom är det väldigt uppskattade gåvor framförallt hos barn i tonåren. Det är inte tänkt att begagnade prylar ska slås in och lämnas över. Alla dagar fram till julafton är den som vill bidra med en klapp välkommen att lämna den.

Under advent kan man lägga julklappar under ensamma julgranar i lobbyn på samtliga 194 hotell inom Nordic Choice Hotels. I samband med julklappsinitiativet förra året samlades 52 000 julklappar in. 

 

Läs mer om kampanjen: https://www.nordicchoicehotels.se/kampanjer-och-erbjudanden/ensam-julgran/