HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

NORDISKA AKVARELLMUSEET


Nordiska Akvarellmuseet ligger i Skärhamn på Tjörn och ingår i EXPEDITION BOHUSLÄN. Dom har spännande arkitektur och konst i världsklass. Konståret 2019 startar med en separatutställning av Leiko Ikemura – 10 februari till 5 maj.  Hon föddes i Tsu i Japan. Ikemura har dock varit bosatt på olika ställen i Europa sedan 1970-talet. Hennes konst skulle kunna beskrivas som nomadisk. Frivilligt utvandrad från sitt hemland utbildades Ikemura inom västeuropeisk konsttradition. Hon studerade och bodde i Spanien, Schweiz och Tyskland. Hennes konst har ställts ut världen över.

På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se spännande utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården.

I museet hittar ni Vatten Restaurang och Kafé, här serveras mat med fokus på råvarornas kvalitet och ursprung. Allt efter kockarnas inspiration och naturens gång.

Museet är öppet dagligen.
Ingår i Expedition Bohuslän.

 

Läs mer Boka spapaket Boka bord

Place: SKÄRHAMN

Nordiska Akvarellmuseet startar konståret 2019 med en separatutställning av Leiko Ikemura. Hon föddes i Tsu i Japan. Ikemura har dock varit bosatt på olika ställen i Europa sedan 1970-talet. Hennes konst skulle kunna beskrivas som nomadisk. Frivilligt utvandrad från sitt hemland utbildades Ikemura inom västeuropeisk konsttradition. Hon studerade och bodde i Spanien, Schweiz och Tyskland. Hennes konst har ställts ut världen över.

I Leiko Ikemuras konst finns stämningar som osökt påminner om surrealisten Odilon Redon, tyska expressionister och Louise Bourgeois stilbildande verk. Ikemura har dock hittat sitt eget magiska formspråk – drömskt, poetiskt och vibrerande av subtila metamorfoser som om ingenting var fast utan allting höll på att ständigt bli till och förvandlas. Med tiden började hon återvända till sina japanska rötter, där naturens själ lever i dagsljuset och nattmörkret. Ikemuras gåtfulla verk föreställer märkliga varelser, djur, växter, mineraler och arkitektoniska detaljer som flyter samman och gradvis förändras allteftersom själva bilden växer fram. Gestalter med eteriska kroppar utvecklas i en drömsk atmosfär nära naturen. Människor blir växter. Växter blir djur. Djur blir amorfa figurer och abstraktioner. Ur abstraktioner föds ett nytt liv och allting börjar om igen. Den typiskt japanska känslan för naturens ande som besjälar allt ekar i Ikemuras konstvärld. Förvandlingar är ett huvudspår i allting hon skapar.

I utställningen visar vi bredden i Leiko Ikemuras fascinerande bildvärld och presenterar hennes akvareller, temperamålningar och keramikskulpturer.

Läs mer