Corona-information och säkerhetsrutiner. Läs här om hur vi agerar för att bibehålla säkra miljöer för gäster och anställda.

HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Lars Lerin till Stenungsunds Konsthall

Lars Lerin
Akvareller
18 januari – 29 mars 2020

Läs mer om utställningen här Boka lunch

 

Under våren 2020 visas utställningen Akvareller med Nordens främsta akvarellkonstnär Lars Lerin. I Stenungsunds Konsthall bjuds besökarna på en intim och exklusiv konstupplevelse i utställningen som innehåller flera bohuslänska motiv som aldrig tidigare visats.

Att Lars Lerin väljer att ställa ut i Stenungsund grundar sig bland annat i hans beundran för Ragnar Sandberg som målat mycket av ortens omgivningar. Idén till utställningen föddes när Lars Lerin under våren 2018 besökte Kulturhuset Fregatten och utställningen med Göteborgskoloristerna.

– Jag har en stor kärlek till Göteborgskoloristerna, och då särskilt Ragnar Sandberg, säger Lars Lerin. Han är en stor favorit och jag tycker om tanken på att vistas i hans trakter. Min mamma kommer också från Bohuslän, jag har mina förfäder där och upplevt min bästa tid där – min barndom.

Lars Lerin föddes 1954 i Munkfors i Värmland. Han studerade vid Gerlesborgsskolan 1974–75 och vid Valands konsthögskola i Göteborg 1980–84. Lerin har ställt ut i såväl samlings- som separatutställningar på konsthallar och museer i bland annat Norden, Tyskland, Frankrike och USA.

Under 2018 visades en stor separatutställning av Lars Lerin på Liljevalchs konsthall i Stockholm och under 2019 ställde han ut i Finland och Norge. Lerin är även författare och en folkkär TV-personlighet. Hösten 2019 hade han sin barnboksdebut med boken Trollet är inte hemma, och har tidigare tilldelats Augustpriset för sin bok Naturlära.

 

Öppettider i Stenungsunds Konsthall under utställningen

Vardagar kl 12.00 – 19.00
Lör – sön kl 11.00 – 15.00
Vernissage lördag 18 januari kl 11 – 15

Utställningen har fri entré!

Läs mer om utställningen här

Place: Stenungsunds Konsthall