Corona-information och säkerhetsrutiner. Läs här om hur vi agerar för att bibehålla säkra miljöer för gäster och anställda.

HELLO@STENUNGSBADEN.SE | N58° 0,3 N - 11° 48,5 E.

Julklappsinsamling

Ensam julgran söker klappar

Ensam julgran söker klappar
Under perioden 1-24 december kommer det att stå en sällskapssjuk julgran i lobbyn på Stenungsbaden Yacht Club, en tradition sen 10 år tillbaka. Alla är varmt välkomna in och lägga en julklapp under granen. Alla julklappar som lämnas in kommer att skänkas till Pelikanen och Svenska kyrkan i Stenungsund som ser till att göra julen lite ljusare för människor i svåra livssituationer.

Julen är för många en tid för omtanke, glädje och värme. Vi associerar det med god mat, familj, gemenskap och uppskattning. Tyvärr är det dock inte alla som delar den här uppfattningen, utan många får inte chansen att fira denna högtid av olika skäl. Det arbete som Pelikanen och Svenska kyrkan i Stenungsund gör för människor som befinner sig i svåra livssituationer här i Stenungsund är otroligt viktigt och vi är väldigt glada över att kunna vara med och bidra till deras arbete. Tillsammans med Pelikanen och Svenska kyrkan i Stenungsund kan vi göra julen lite gladare för många barn som har det svårt.

Ju fler julklappar vi får in, desto fler barn får det lite bättre.

Presentkort är en uppskattad gåva
Likväl vet vi mycket väl hur svårt det kan vara att hitta en present som passar de flesta, framförallt beslutsamma tonåringar och ungdomar. En perfekt och uppskattad julklapp, som uppskattas av många, kan vara ett presentkort från en butik eller köpcentrum. Efter ett utmanande och tufft år för vårt näringsliv vill vi uppmuntra och tipsa er om att stötta våra lokala affärer och butiker i STO-området. Då stöttas näringslivet samtidigt som det kan nyttjas på valfritt sätt av personen som tar emot julklappen.

 

Gör så här:

  1. Köp en julklapp och slå in den. Det är framför allt julklappar till barn i skolåldern och till ungdomar upp till 18 år som behövs. Tänk på att julklappen ska vara något som ett barn eller tonåring vill ha och önskar sig, inte bara något du tror att det behöver. Det är inte tänkt att begagnade prylar ska slås in och lämnas över. Ett presentkort är en uppskattad gåva.
  2. Slå in julklappen och skriv en lapp med information som beskriver vilken ålder eller vilka intressen som julklappen kan passa för.
    Till exempel: “God jul till dig som är 8-10 år och tycker om att leka utomhus. Julhälsningar från Pia”.
  3. Lämna in julklappen under julgranen på Stenungsbaden mellan den 1-24 december.

Tillsammans kan vi göra julen lite bättre!

 

Place: Stenungsbaden